Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει για το κυριακάτικο τραπέζι κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας

Φαγητό κατσαρόλας.. Μην περιμένετε το κλασσικό κοτόπουλο με λεμόνι στο φούρνο.. πρόκειται για μια πιο "ευγενική" συνταγή..

Φαγητό κατσαρόλας.. Μην περιμένετε το κλασσικό κοτόπουλο με λεμόνι στο φούρνο.. πρόκειται για μια πιο "ευγενική συνταγή..



 Υλικά

1 Κοτόπουλο κομμένο στα 8
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
1 ποτήρι κρασιού σάλτσα σόγιας
3 σκελίδες σκόρδο λίγο τζίντζερ θυμάρι
3/4 φλιτζάνια τσαγιού Μέλι

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Μερίδες: 2

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του μελιού. Καπακώνουμε μέχρι η σως να πήξει και να γίνει γλάσσο(περίπου 15 - 20 λεπτά). Στη συνέχεια ξεκαπακώνουμε και ελέγχουμε συνεχώς για το πόσο μέλι θα βάλουμε, ρίχνοντας σιγά σιγά μέχρι να ισορροπήσει η αρμύρα από την σόγια και η σως από το λεμόνι.



 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr