Σας έχω και γλυκάκι σήμερα: ψημένη κρέμα σοκολάτα από τον Γιάννη Λουκάκο
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ
Χρόνος: 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Για την ψημένη κρέμα σοκολάτα
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. γάλα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους. Σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων το μείγμα του γάλακτος. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.
Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και γεμίζουμε τα ραμεκίν μοιράζοντας την ποσότητα της κρέμας ισόποσα.
Τοποθετούμε τα ραμεκίν σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να έρθει ως τη μέση των ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα, ώσπου να πήξει η κρέμα, για περίπου 30 λεπτά
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr