«Μικρό Πάπιγκο…1700 Ηotel & Spa» του Κώστα Κεντέρη: Σουΐτες με spa, design από Philippe Starck, Zaha Hadid, Μοοοi… στο Καλύτερο Ιστορικό Ξενοδοχείο στην Ευρώπη
Το "Μικρό Πάπιγκο…1700 Ηotel & Spa" είναι το ξενοδοχείο που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε ως τωρα για τις ξενοδοχειακές μονάδες.
Η φιλοσοφία του κι ο τρόπος λειτουργίας του δεν βασίζεται σε τίποτα το τετριμμένο. Δεν υπάρχει stand reception, τo Check in επιτρέπεται οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος, στο lobby, στο εστιατοριο ή στο δωμάτιο σας ήδη χαλαρώνοντας.
Ο στόχος είναι οι επισκέπτες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους και φεύγοντας να είναι γεμάτοι με πνευματικές και συναισθηματικές αναμνήσεις κι όχι απλά με αναμνηστικά.
Βρίσκεται στο Ζαγόρι, «πνιγμένο» μέσα στη φύση. Ξυπνάς και ακούς τα γάργαρα νερά του Βοϊδομάτη. Σηκώνεσαι και απολαμβάνεις μια ασύλληπτη θέα στη χαράδρα του Βίκου. Περπατάς και νιώθεις αμέσως τη φύση να σε μαγεύει.
Το όνομά του το πήρε από το αναπαλαιωμένο οίκημα και 1ο κτίριο του συγκροτήματος, το οποίο χρονολογείται από το 1700 και αποτελεί μύθο από μόνο του. Ο αριθμός 1700 όμως έχει κι άλλη μία σημασία, αφού 1700 είναι επίσης και τα είδη σπάνιας χλωρίδας και πανίδας που συναντώνται στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου.
Το "Μικρό Πάπιγκο…1700 Ηotel & Spa" αποτελείται από 15 δωμάτια & σουίτες και ένα μοναδικά σχεδιασμένο Spa, ενώ αναπτύσσεται ήπια στον χώρο, σε διάφορα επίπεδα, διεκδικώντας δικαίως τον τίτλο του πιο όμορφου μπαλκονιού στην χαράδρα του Βίκου αλλά και στους οικισμούς μικρό και μεγάλο Παπιγκο.
Η σύνθεση των όγκων είναι απόλυτα προσαρμοσμένη και δεμένη με το τοπίο και αποτελείται από πέντε μονώροφα ή διώροφα κτίρια, για να αποφευχθεί η μονοτονία και να δημιουργούν την αίσθηση ιδιωτικού μικρού οικισμού, επιβλητικού και ξεχωριστού τόσο στην εξωτερική μορφή όσο και στους εσωτερικούς χώρους τους οποίους υπογράφουν αποκλειστικά οι διασημότεροι designers Philippe Starck, Castiglioni, Citterio, Urquiola, Le Corbusier, Zaha Hadid, της Μοοοi, B&Β Italia, Bisazza.
Εξελίσσοντας το τοπίο – εκτός από natural – σε προορισμό με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα για exclusive διακοπές κυριολεκτικά μέσα στη φύση καθώς από το ξενοδοχείο ξεκινάει το μονοπάτι προς την αλπική λίμνη Δρακόλιμνη και το καταφύγιο, τις πηγές του Βοϊδομάτη και την καρδιά του δάσους του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου.
Το "Μικρό Πάπιγκο…1700 Ηotel & Spa" είναι ένας προορισμός διάσημος για την αρχιτεκτονική και οικολογική σημασία του, μια όαση ησυχίας και καλού γούστου.
Το "Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa" είναι το Καλύτερο Ιστορικό Ξενοδοχείο στην Ευρώπη
Το ξενοδοχείο ανήκει στον Κώστα Κεντέρη. Παρ' ότι έχουν περάσει 18 χρόνια από την πιο ανατριχιαστική κούρσα της καριέρας του και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Σίδνεϊ, ο μεγάλος μας αθλητής επανέρχεται φέρνοντάς μας άλλο ένα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά λίγο διαφορετικό. Ένα μετάλλιο στον στίβο των επιχειρήσεων.
Το "Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa" εκπροσώπησε τον Ελληνικό Ορεινό Τουρισμό στα παγκόσμια βραβεία World Luxury Hotel Awards 2018 και ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Ιστορικό Ξενοδοχείο στην Ευρώπη.
Η τελετή διεξήχθη στις 10 Νοεμβρίου 2018 στο Μπαλί της Ινδονησίας. Περισσότεροι από 300.000 διεθνείς ταξιδιώτες ψήφισαν σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και επέλεξαν τους νικητές. Το βραβείο παρέλαβε η Έλσα Έξαρχου-Κεντέρη, σύζυγος του ολυμπιονίκη και hotel manager του "Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa".
Το κτίσμα που αποτελούσε οικογενειακή κληρονομιά της γυναίκας του ανακαινίστηκε το 2007 με χρήματα που επένδυσε το ζευγάρι από κοινού και με πολύ μεράκι. Οι πέτρες για να χτιστεί έφτασαν από τα Ιωάννινα, αλλά και από την Αλβανία και τη Ρουμανία και μάλιστα οι τεχνίτες δυσκολεύτηκαν να τις διαχειριστούν.
Η βράβευση από την υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου
Αυτή όμως δεν είναι η μόνη διάκριση που μας έφερε το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Κεντέρης, αφού πρόσφατα βραβεύτηκε, μαζί με άλλους ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, από την Αιγύπτια υπουργό Τουρισμού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα εγκαίνια του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της Β. Αφρικής - Δείτε περισσότερα στο Made in Greece.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr