Τρυφερό και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου με κόκκινη σάλτσα, αβοκάντο και μοτσαρέλα
Ένας πραγματικός πειρασμός φτάνει τώρα στο τραπέζι σας! Είναι ώρα να γευτείτε ένα πολύ νόστιμο ιταλικό πιάτο… Σνίτσελ κοτόπουλου λοιπόν με κόκκινη σάλτσα, φρέσκο αβοκάντο και μια γενναιόδωρη ποσότητα από τριμμένο τυρί μοτσαρέλα. Θα μπορούσατε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή ζυμαρικά.
Ένας πραγματικός πειρασμός φτάνει τώρα στο τραπέζι σας! Είναι ώρα να γευτείτε ένα πολύ νόστιμο ιταλικό πιάτο… Σνίτσελ κοτόπουλου λοιπόν με κόκκινη σάλτσα, φρέσκο αβοκάντο και μια γενναιόδωρη ποσότητα από τριμμένο τυρί μοτσαρέλα. Θα μπορούσατε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή ζυμαρικά.
Είναι γενικά εύκολο πιάτο και δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία. Το τρυφερό και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου εμποτίζετε με το μείγμα γλυκών και αλμυρών γεύσεων από τη σάλτσα ντομάτας, το λιωμένο τυρί και τη βουτυρώδη γεύση του αβοκάντο που το καθιστά μια ιδανική γαστρονομική αλχημεία. Επιπλέον, η πράσινη σαλάτα στο πλάι προσθέτει επίσης μια ισορροπία στη γεύση.
(Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά)
Τι θα χρειαστείτε
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα στη μέση κατά μήκος
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
2 Αυγά
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σάλτσα ναπολιτέν για ζυμαρικά
2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Πράσινη σαλάτα (προαιρετικά)
Πως θα το κάνετε
1. Τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλου σε μια ζελατίνη και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη περάστε από πάνω για 2-3 φορές για να γίνει λεπτό.
2. Τοποθετήστε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά ξεχωριστά σε 2 πιάτα και χτυπήστε σε ένα ρηχό μπολ ελαφρά το γάλα και τα αυγά μαζί.
3. Βουτήξτε ένα κομμάτι στήθος κοτόπουλου στο αλεύρι (τινάζοντας το ελαφρά), ύστερα στο μπολ με το μίγμα των αυγών και στη συνέχεια στη φρυγανιά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας πιέζοντας ελαφρά.
4. Βάλτε σε ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα τα φιλετάκια με το κοτόπουλο.
5. Με ένα πινέλο περάστε ελαφρά με λίγο λάδι από πάνω και ψήστε για 8 λεπτά (στα 4 λεπτά αναποδογυρίστε) σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200°C.
6. Βγάλτε τα από το φούρνο και απλώστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά. Τοποθετήστε τις φέτες αβοκάντο πάνω στη σάλτσα και πασπαλίστε με μια γερή δόση τυριού μοτσαρέλα.
7. Βάλτε τα ξανά στο φούρνο και ψήστε για άλλα 5 με 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κοτόπουλο μέσα.
8. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή ζυμαρικά, ανάλογα τα γούστα σας.
Πηγη: Koolnews.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr