Η υπέροχη Ντίνα Νικολάου μας προτείνει αρνάκι φρικασέ που μοσχοβολάει φρέσκα μυρωδικά

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα μαρούλι με άλλα χόρτα της εποχής (σπανάκι, λάπαθα, καυκαλήθρες).

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνάκι από χεράκι, κομμένο σε μερίδες
1 κρεμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πράσο (μόνο το λευκό και τρυφερό πράσινο χρώμα), ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
100 ml κρασί λευκό
800 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
1 κουτ. σούπας αλεύρι
15-16 τρυφερά μαρουλόφυλλα, χοντροκομμένα
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
3 κρόκους αυγών
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  •  Πλένω καλά το κρέας, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνω. Σε μια κατσαρόλα χαμηλή και πλατιά (πλασοτέ) βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρέας σε μονή στρώση (αν δεν χωράει όλο, το κάνω σε 2 δόσεις) και το σοτάρω μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω το κρέας σε ένα πιάτο και το διατηρώ ζεστό.
  • Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το πράσο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, πασπαλίζω με το αλεύρι και προσθέτω 600 ml ζωμό. Ανακατεύω καλά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το κρέας να μαγειρευτεί για 50 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα, προσθέτω τον υπόλοιπο ζωμό, τα μαρούλια, τα μυρώνια, τον μισό άνηθο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και χωρίς να σκεπάσω την κατσαρόλα αφήνω να βράσουν τα χορταρικά για 15 λεπτά.
  •  Χτυπάω τα αυγά με το χυμό λεμονιού και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Με μια κουτάλα της σούπας, παίρνω αρκετό ζωμό από την κατσαρόλα και χωρίς να σταματήσω το χτύπημα των αυγών ρίχνω τον καυτό ζωμό σε αργή ροή μέχρι να φτάσουν τα αυγά στη θερμοκρασία του ζωμού (έτσι δεν κινδυνεύει να κόψει).
  • Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα των αυγών. Ανακινώ την κατσαρόλα (δεν ανακατεύω με κουτάλι) για να ενωθεί το μείγμα με τα υπόλοιπα συστατικά του φαγητού και επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνω να βράσει για 1-2 λεπτά. Πασπαλίζω με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr