Ντίνα Νικολάου: Μας φτιάχνει σοκολατένιους πειρασμούς – Brownies cupcakes γεμιστά με φράουλες
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μικρό φρέσκο φρούτο σας αρέσει… Ράσμπερις, μύρτιλλα, βατόμουρα…
ΥΛΙΚΑ
Για τα cupcakes
220 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. βούτυρο Lurpak + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
2 μεγάλα αυγά
200 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα
1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
15 μικρές φράουλες
Για την επικάλυψη
100 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
20 γρ. βούτυρο Lurpak
100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Boυτυρώνω ελαφρά το ειδικό ταψάκι για cupcakes και τοποθετώ σε κάθε θήκη από μια χάρτινη φόρμα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αυγά τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσω ένα σοκολατένιο μίγμα.
- Τοποθετώ σε κάθε χάρτινη θήκη από μια ολόκληρη, πλυμένη φράουλα και γεμίζω με το σοκολατένιο μείγμα. Ψήνω για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Βγάζω τα cupcakes και τα αφήνω να σταθούν για 10 λεπτά. Τα ξεφορμάρω και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
- Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνω καλά. Βάζω σε ένα μπολ την σπασμένη σοκολάτα και το βούτυρο και ρίχνω την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνω να σταθεί για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Την αφήνω λίγο να κρυώσει.
- Πιάνω ένα κρύο cupcake και το «βουτάω» μέσα στην σάλτσα σοκολάτας. Κόβω τις υπόλοιπες φράουλες στα τέσσερα και τις μοιράζω στα cupcakes. Σερβίρω αμέσως.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr