Κέικ των «αγγέλων» που μοσχομυρίζει Άνοιξη από τη Ντίνα Νικολάου
Αέρινο και πολύ ελαφρύ!
Υλικά
-
120 γρ. φρέσκα φραμπουάζ
-
75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
75 γρ. κορν φλάουρ
-
275 γρ. ζάχαρη
-
12 ασπράδια αυγών
-
1 κουτ. γλυκού κρεμόριο (θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
-
2 κουτ. γλυκού ροδόνερο
Για το γλάσο & την διακόσμηση
-
320 γρ. ζάχαρη άχνη, καλά κοσκινισμένη
-
1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
-
55 ml χυμό λεμονιού
-
50 γρ. φραμπουάζ
Ευχαριστούμε θερμά τη Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Διαδικασία
Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2 Bάζω τα φραμπουάζ σε ένα μπολ και τα λιώνω με ένα πηρούνι. Σουρώνω σε ψιλή σίτα και κρατάω το χυμό τους. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το κορν φλάουρ και 55 γρ. από την ζάχαρη.
Βήμα 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν τη μορφή γιαουρτιού. Προσθέτω το κρεμόριο και την υπόλοιπη ζάχαρη (20 γρ.) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα.
Βήμα 4 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ροδόνερο και τα στερεά υλικά, κοσκινίζοντάς τας μέσα στον κάδο, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Βήμα 5 Σε ένα μικρό μπολ βάζω το 1/3 τη ποσότητα του μείγματος και προσθέτω το χυμό των φραμπουάζ. Ανακατεύω απαλά.
Βήμα 6 Αδειάζω το λευκό μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στο κέντρο, διαμέτρου 25 εκ. Ισιώνω απαλά και προσθέτω το ροζ μίγμα και επίσης ισιώνω.
Βήμα 7 Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο και το σερβίρισμα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω την άχνη, το ροδόνερο και το χυμό λεμονιού, τον οποίο προσθέτω σταδιακά μέχρι να φτιάξω ένα απαλό γλάσο. Απλώνω το γλάσο επάνω στο κέικ και στολίζω με τα φραμπουάζ. Σερβίρω αμέσως.
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr