Για το πιάτο (5 τάρτες)
- 400 γρ. παγωτό βανίλια
- 150 γρ. σάλτσα καραμέλα σοκολάτα
- 200 γρ. crispy peanuts
Για την τάρτα μπανάνα (για 5 τάρτες)
- 375 γρ. ζύμη γλυκιάς τάρτας
- 225 γρ. κρέμα peanuts
- 225 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε πλάγιες φέτες
- 125 γρ. πουρέ μπανάνα
Για την κρέμα peanuts (για 250 γρ.)
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. αυγά
- 60 γρ. φιστίκι (peanuts)
- 5 γρ. αλεύρι σκληρό
Για τη σάλτσα καραμέλα-σοκολάτα (για 200 γρ.)
- 60 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. νερό
- 15 γρ. γλυκόζη
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. κουβερτούρα 56%
- 25 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για τον πουρέ μπανάνα (για 230 γρ.)
- 330 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη
- 80 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. νερό
Για τα καραμελωμένα peanuts (για 145 γρ.)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. φιστίκι (peanuts)
- 10 γρ. βούτυρο
Για την τάρτα μπανάνα (για 5 τάρτες)
Ψήνουμε τις τάρτες στους 160°C μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα peanuts, τον πουρέ μπανάνα και τις κομμένες μπανάνες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά στους 160°C μέχρι να ψηθεί η κρέμα.
Για την κρέμα peanuts (για 250 γρ.)
Σε ένα κάδο του μπλέντερ σπάμε τα φιστίκια peanuts μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρέμα.
Για τη σάλτσα καραμέλα-σοκολάτα (για 200 γρ.)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό. Αφήνουμε να γίνει μια ξανθή καραμέλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά προσέχοντας να μην φουσκώσει απότομα το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για τον πουρέ μπανάνα (για 230 γρ.)
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τις μπανάνες. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τις μπανάνες και μαγειρεύουμε για λίγη ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να φύγει αρκετή υγρασία και το μείγμα να γίνει ένας σφιχτός πουρές. Τέλος χτυπάμε το μείγμα σε ένα πολυμηχάνημα.
Για τα καραμελωμένα peanuts (για 145 γρ.)
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και λιώνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια peanuts και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με την καραμέλα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και αμέσως τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια και τα κρυώνουμε. Με ένα μαχαίρι τα σπάμε σε μικρότερα κομμάτια.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.
Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.