Γιάννης Λουκάκος: Χοιρινό φρικασέ με σέσκουλα, σελινόριζα και άνηθο - Τέλειο πιάτο για οικογενειακά τραπέζια

Ένα πιάτο χειμωνιάτικο...

ΥΛΙΚΑ

Για το χοιρινό φρικασέ

  • 800 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε κομμάτια των 100 γρ.
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μεσαία καρέ
  • 100 γρ. πράσο, σε μεσαία καρέ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 300 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • 15 γρ. άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΧΟΙΡΙΝΟ
  • ΣΕΣΚΟΥΛΟ
  • ΚΑΡΟΤΟ
  • ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
  • ΠΡΑΣΟ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό φρικασέ

  • Αλατίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τη σελινόριζα και το πράσο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό και δουλεύουμε με ένα σύρμα για να «σπάσει» το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε και το χοιρινό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι το χοιρινό να είναι σχεδόν έτοιμο και να θέλει περίπου 30 λεπτά μαγείρεμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τα σέσκουλα και επιστρέφουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ακόμη.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr