Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει: Light σουφλέ με αραβικές πίτες - Ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο
Για εσάς που θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα...
Συστατικά
6 αραβικές πίτες, μεγάλες, ολικής άλεσης
300 γρ. τυρί κρέμα light
400 γρ. μανιτάρια champignon, σε κοσνέρβα
12 φέτες γαλοπούλα, ψητή
200 γρ. τυρί light, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού
330 γρ. κρέμα γάλακτος light
3 αυγά, μεσαία
αλάτι
πιπέρι
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
150 γρ. ντοματίνια
Για το σερβίρισμα
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας τη μια δίπλα στην άλλη.
- Μοιράζουμε το τυρί κρέμα σε όλες τις πίτες και το απλώνουμε με ένα κουτάλι. Θα χρειαστούμε περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας για κάθε πίτα.
- Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από ένα μπολ και μεταφέρουμε τα μανιτάρια.
- Στύβουμε τα μανιτάρια καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
- Μοιράζουμε τα μανιτάρια στις πίτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους.
- Τοποθετούμε από 2 φέτες γαλοπούλα σε κάθε πίτα είτε στο κέντρο είτε στην άκρη.
- Πασπαλίζουμε με λίγο το τριμμένο τυρί την κάθε πίτα, κρατώντας λίγο για να ρίξουμε από πάνω.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 28x36 εκ.
- Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε ρολό και τις τοποθετούμε κάθετα στο ταψί τη μια δίπλα στην άλλη με την ένωση προς τα κάτω, μέχρι να καλύψουν όλο το ταψί.
- Πασπαλίζουμε τις πίτες με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα ρολά, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε πάνω από τις πίτες.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).
Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr