Πέθανε ο Μάριο Ζαγκάλο: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής & προπονητής

Το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του «καθηγητή» που πέθανε σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών ο Μάριο Ζαγκάλο. Ο Ο Βραζιλιάνος θρύλος που κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης (1958, 1962) όσο και ως προπονητής (1970). Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε κάτι τέτοιο!

Το γεγονός που προκάλεψε θλίψη σε όλη τη Βραζιλία, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες λέγοντας:

«Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Εφυγε ένας θρύλος του βραζιλιάνικου και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ενας ήρωας, που αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη».

Ο Μάριο Ζαγκάλο έγραψε τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο και ως αποτέλεσμα τον φώζαν «καθηγητής». Έκανε το ντεμπούτο του με την Αμέρικα Ρίο ντε Τζανέιρο το 1948 και το 1950 μεταγράφηκε στη Φλαμένγκο, με την οποία καθιερώθηκε.

Ο επί τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Βραζιλίας ήταν μάλιστα μέχρι τον θάνατό του, το τελευταίο μέλος εν ζωή της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958.

Το 1992 ο Ζαγκάλο βραβεύτηκε με το Τάγμα Αξίας της FIFA, την υψηλότερη τιμή της FIFA για τη συνεισφορά του στο ποδόσφαιρο. Επίσης το περιοδικό World Soccer τον κατέταξε ως τον 9ο καλύτερο προπονητή όλων των εποχών.

Ακόμη, είχε αποσπάσει δύο σημαντικές ατομικές διακρίσεις. Το 1997: IFFHS Καλύτερος προπονητής εθνικής ομάδας στον κόσμο και το 2013: World Soccer Magazine 4ος καλύτερος προπονητής όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη: «Μπλε» γίγαντες: Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά! (φωτο-βιντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ