Γιάννης Λουκάκος: Γευστικότατη, εύκολη κρεμ μπρουλέ σοκολάτα - Συνοδεύεται από λαχταριστές καραμελωμένες μπανάνες !
Για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της απόλαυσης!
Υλικά
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γάλα
- 85 γρ. ζάχαρη
- 1 γρ. αλάτι
- 5 γρ. κάρδαμο
- 95 γρ. κρόκους αυγών
- 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- zάχαρη, για την καραμέλα
- 2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές διαγώνιες φέτες
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και το κάρδαμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Προαιρετικά, αφήνουμε το ζεστό μείγμα 1/2 ώρα στην άκρη ώστε η κρέμα να τραβήξει περισσότερο το άρωμα από το κάρδαμο.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσεκτικά, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο των αυγών. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Προσθέτουμε το αλάτι.
- Σουρώνουμε σε σινουά ή σε ψιλή σήτα και ρίχνουμε την κρέμα σε πυρίμαχο σκεύος, γεμίζοντάς το κατά τα τρία τέταρτα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C για 1-1.30 ώρα (μέχρι η επιφάνεια της κρέμας να αποκτήσει υφή ζελέ) και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει η κρέμα.
- Για την κρούστα καραμέλας, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη, σχηματίζοντας έτσι ένα λεπτό στρώμα. Με φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την επιφάνειά τους με ζάχαρη, σχηματίζοντας έτσι ένα λεπτό στρώμα. Με φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Περιμένουμε 2 λεπτά προτού σερβίρουμε, για να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να γίνει τραγανή κρούστα.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr