Αυτές οι 7 τροφές περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια-Δείτε ποιες είναι
Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C δεν μπορεί να αποτρέψει εντελώς τα κρυολογήματα, όμως η συστηματική κατανάλωση της θρεπτικής ουσίας μπορεί να περιορίσει τη συχνότητα εμφάνισης των ασθενειών και να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C δεν μπορεί να αποτρέψει εντελώς τα κρυολογήματα, όμως η συστηματική κατανάλωση της θρεπτικής ουσίας μπορεί να περιορίσει τη συχνότητα εμφάνισης των ασθενειών και να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
Παρά τη φήμη ότι παρέχουν στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, ένα μέτριο πορτοκάλι περιέχει 69,7 mg της θρεπτικής ουσίας, λιγότερο σε σχέση με πολλά άλλα φρούτα και λαχανικά. Εάν θέλετε να λαμβάνετε τη μέγιστη ποσότητα της θρεπτικής ουσίας, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας ορισμένες από τις παρακάτω τροφές:
Καυτερές πιπεριές: Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές περιέχει περίπου 107,8 mg βιταμίνης C. Επιπλέον, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο διαπίστωσαν ότι η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει τις κόκκινες πιπεριές καυτερές, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου των μυών.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokkids.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr