Εκπληκτική έρευνα: Διαβάστε πως τα smartphone καταστρέφουν τον τζίρο των εστιατορίων-Οι πελάτες αντί να παραγγείλουν και να φάνε φωτογραφίζονται μεταξύ τους και καθυστερούν τους σερβιτόρους!
Πελάτες που χαζεύουν αντί να παραγγείλουν, ψάχνουν τη wifi σύνδεση που δεν ξέρουν να κάνουν, φωτογραφίζουν τα πιάτα μέχρι να... κρυώσουν, τρώνε μιλώντας και πληκτρολογώντας και τελικά φεύγουν... πέφτοντας πάνω σε άλλους πελάτες και προσωπικό, συνθέτουν τον εφιάλτη του σύγχρονου εστιάτορα, όπως δείχνει ένα θέμα από το quickmeme που κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Πελάτες που χαζεύουν αντί να παραγγείλουν, ψάχνουν τη wifi σύνδεση που δεν ξέρουν να κάνουν, φωτογραφίζουν τα πιάτα μέχρι να... κρυώσουν, τρώνε μιλώντας και πληκτρολογώντας και τελικά φεύγουν... πέφτοντας πάνω σε άλλους πελάτες και προσωπικό, συνθέτουν τον εφιάλτη του σύγχρονου εστιάτορα, όπως δείχνει ένα θέμα από το quickmeme που κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Ενα διάσημο και παλιό εστιατόριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσπάθησε μάταια να επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο εξυπήρετεί τους πελάτες του, μέχρι που συνέκρινε τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας με αυτές μία δεκαετία πριν και βρήκε την απρόσμενη απάντηση.
«Είχαμε ήδη αυξήσει το προσωπικό, είχαμε μειώσει τα είδη στον κατάλογο κι ωστόσο, για τον ίδιο αριθμό πελατών, εξακολουθούσαμε να είμαστε εμφανώς πιο αργοί», αναφέρει σημειώνοντας ότι αυτοί οι ρυθμοί ήταν και η πιο συχνή αρνητική αναφορά στα social media.
Για καλή τους τύχη, μία σειρά από κασέτες βίντεο από το 2004 είχε αποφύγει την... ανακύκλωση και οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να συγκρίνουν τις εικόνες από την 1/7/2004, όπως έγραφαν οι ετικέτες, με την σημερινή πρακτική σε μία αντίστοιχης πληρότητας ημέρα. Και το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο, αν και... μάλλον προφανές:
Οι πελάτες τότε κοιτούσαν το μενού επί περίπου οκτώ λεπτά και στη συνέχεια προχωρούσαν στην παραγγελία, στον σερβιτόρο που έφτανε άμεσα. Τα πρώτα ορεκτικά ήταν στο τραπέζι μόλις έξι λεπτά μετά και το γεύμα εξελισσόταν χωρίς απρόοπτα μέχρι την αποχώρηση, κατά μέσο όρο μία ώρα και πέντε λεπτά μετά την είσοδο των πελατών στο κατάστημα.
Στην εποχή των ασύρματων δικτύων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των smartphone, όμως, δεν είναι όλα... ταχύτερα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στο εστιατόριο, κάθονται, αλλά πριν πιάσουν τα μενού αρχίζουν να βγάζουν φωτογραφίες και παράλληλα ψάχνουν την wifi σύνδεση για να «ανεβάσουν» κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή μεγάλο ποσοστό δεν είναι και οι πιο ικανοί χρήστες, φωνάζουν έναν σερβιτόρο και επί πέντε λεπτά κατά μέσο όρο τον απασχολούν μέχρι να καταφέρουν να συνδεθούν.
Στη συνέχεια, πιάνουν επιτέλους τους καταλόγους για να παραγγείλουν αλλά και πάλι ασχολούνται για αρκετή ώρα με τα κινητά τους. Πλέον χρειάζεται να πάει στο τραπέζι σερβιτόρος ώστε να αρχίσουν σοβαρά να εξετάζουν τι θα παραγγείλουν. Ενίοτε μάλιστα, χρειάζεται ο σερβιτόρος να φύγει και να ξανάρθει πάνω από μία φορά μέχρι να δοθεί παραγγελία, 21 λεπτά μετά την είσοδο στο εστιατόριο.
Οπως και δέκα χρόνια πριν, έξι λεπτά μετά τα ορεκτικά είναι στο τραπέζι και ακολουθούν τα υπόλοιπα πιάτα. Οι πελάτες αρχίζουν να φωτογραφίζονται με ότι παρήγγειλαν για τρία περίπου λεπτά και στη συνέχεια ξεκινούν να τρώνε φωτογραφίζοντας παράλληλα αλλήλους να καταναλώνουν τα πιάτα, για άλλα τέσσερα λεπτά. Το παράδοξο είναι ότι σημαντικό ποσοστό των πελατών έστειλε πίσω το πιάτο που άφησε να κρυώσει με αίτημα να το... ξαναζεστάνουν!
Πάνω από τους μισούς πελάτες φώναξαν σερβιτόρο για να τους βγάλει μία «οικογενειακή» φωτογραφία και οι μισοί από αυτούς του ζήτησαν να βγάλει και δεύτερη επειδή δεν τους άρεσε η πρώτη! Συνολικά τον απασχόλησαν περίπου 5 λεπτά κατά μέσο όρο.
Παράλληλα, την ώρα που τρώνε οι πελάτες πολύ συχνά μιλούν ή χρησιμοποιούν τα smartophone τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατά είκοσι λεπτά ο χρόνος που χρειάζεται για να αδειάσουν τα πιάτα από τη στιγμή που τοποθετούνται στο τραπέζι και να ζητηθεί λογαριασμός. Ακόμη και τότε, οι πελάτες κάνουν 10 λεπτά περισσότερο να πληρώσουν. Μάλιστα, βγαίνοντας περίπου ένας στους έξι τράκαρε με σερβιτόρο ή άλλο πελάτη επειδή κάτι έκανε στο κινητό του...
Συνολικά για το μέσο τραπέζι του ίδιου εστιατορίου με την ίδια εξυπηρέτηση, χρειάστηκε μία ώρα και πενήντε πέντε λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δηλαδή σχεδόν ο διπλάσιος χρόνος. Ανεξάρτητα από το πόσο περισσότερο «τρέχει» ο σερβιτόρος και αποδίδει ο σεφ...
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr