Εξομολόγηση συνεργάτη του Τσάρλι Μάνσον για πρώτη φορά - Μαζικές άγριες δολοφονίες, μία "αίρεση", μυστικιστικά υπονοούμενα και η υποκουλτούρα της Αμερικής του 60! (φωτό)
Ήταν ακριβώς πριν 45 χρόνια. Το ημερολόγιο έγραφε 9 Αυγούστου του 1969, όταν η Πατρίσια Κρενγουίνκελ έλαβε μέρος ενεργά σε ένα από τα πλέον άγρια και ειδεχθή εγκλήματα στις ΗΠΑ, έγκλημα το οποίο είχε μάλιστα και παγκόσμιο αντίκτυπο.
Ήταν ακριβώς πριν 45 χρόνια. Το ημερολόγιο έγραφε 9 Αυγούστου του 1969, όταν η Πατρίσια Κρενγουίνκελ έλαβε μέρος ενεργά σε ένα από τα πλέον άγρια και ειδεχθή εγκλήματα στις ΗΠΑ, έγκλημα το οποίο είχε μάλιστα και παγκόσμιο αντίκτυπο.
Δολοφόνησε και αυτή πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την έγκυο σύντροφο του Ρομάν Πολάνσκι, κάτω από τις εντολές του διαβόητου Τσαρλς Μάνσον.
Η Κρενγουίνκελ μαζί με άλλα τρία μέλη της "Οικογένειας" Μάνσον, ονομασία που είχε δώσει ο ίδιος στην οργάνωση ή πιο σωστά στην εγκληματική του ομάδα, δολοφόνησε την ηθοποιό Σάρον Τέιτ, η οποία ήταν έγκυος στον 8ο μήνα στη βίλα του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, κοντά στο Μπέβερλι Χιλς, αναφέρει το news247.gr
Η Κρενγουίνκελ ήταν μόλις 21 ετών, παρόλα αυτά κυνήγησε και μαχαίρωσε ένα από τα θύματα, την Αμπιγκέιλ Φόλγκερ, τόσο άγρια που η αστυνομία στην αρχή δεν μπορούσε να διακρίνει το χρώμα του νυχτικού της γυναίκας και νόμιζε πως ήταν κόκκινο. Ήταν άσπρο όμως, είχε γίνει εντελώς δυσδιάκριτο το χρώμα του από το πολύ αίμα.
Στις δέκα Αυγούστου την νύχτα, η Κρένγουίνκελ σκότωσε και πάλι, αυτή τη φορά βοηθώντας την "Οικογένεια" να σφάξει τους Λένο και Ρόζμαρι Λα Μπιάνκα στο Los Feliz, ένα προάστιο του Λος Άντζελες.
Και στις δύο περιπτώσεις, έγραψε στους τοίχους με το αίμα των θυμάτων της "Θάνατος στα γουρούνια", μία φράση που σύμφωνα με κάποιους αποτελεί μέρος του σχεδίου του Μάνσον να ρίξει τις ευθύνες για τις δολοφονίες στους μαύρους.
Σύμφωνα πάλι με άλλη εκδοχή, εννοούσε τους πλούσιους που κάνουν ανήθικη ζωή.
Η Κρενγουίνκελ καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τον Μάνσον αλλά όλων οι ποινές μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απαγόρευσε τη θανατική ποινή.
Από τότε πέρασαν 45 ολόκληρα χρόνια και η 21χρονη σήμερα πια είναι 66 ετών και ζειμέσα στη φυλακή. Πρόκειται για το μακροβιότερο θηλυκός κρατούμενο στην Καλιφόρνια. Μόλις αυτή την εβδομάδα έδωσε την πρώτη της συνέντευξή της. Μίλησε στην Ολίβια Κλάους, για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η ζωή μετά τον Μάνσον". Τα όσα είπε ήταν άκρως αποκαλυπτικά.
"Ήθελα να αισθάνομαι ότι κάποιος νοιάζεται για μένα, γιατί είχα την αίσθηση ότι δεν έπαιρνα αγάπη από οπουδήποτε αλλού στη ζωή μου", εξηγεί. "Το ότι αποφάσισα να ζήσω με τον Μάνσον ήταν σαν να πετούσα στα σκουπίδια το υπόλοιπο της ζωής μου. Είναι απίστευτο πόσες ζωές έχουν συντριβεί από την καταστροφική πορεία της οργάνωσης που ήμουν μέρος και όλα προέρχονται από ένα τόσο απλό πράγμα, την ανάγκη μου για αγάπη".
Μιλώντας στην New York Times η Κλάους είπε για την Κρενγουίνκελ πως κατά τη διάρκεια των 40 χρόνων που βρίσκεται στη φυλακή "έχει παλέψει δυνατά για να συμβιβάσει τα δύο μέρη της ζωής της: το 21χρονο κορίτσι που διέπραξε τα εγκλήματα για να κερδίσει την έγκριση του άντρα που αγάπησε και την 66χρονη γυναίκα που ζει κάθε μέρα στοιχειωμένη από την ατέλειωτη δυστυχία που έχει προκαλέσει."
Υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί πιθανή αναστολή της Κρενγουίνκελ το 2018. Όσο για τις άλλες δύο γυναίκες που καταδικάστηκαν μαζί της το 1971, η Σούζαν Ατκινς, πέθανε από καρκίνο στη φυλακή το 2009 και πέρυσι της 63χρονης Λέσλι βαν Χούτερ η αναστολή δεν έγινε δεκτή για 20η φορά.
Για τον ίδιο το Μάνσον, τα πράγματα είναι πιο απλά. Έχει πει ότι προτιμά να παραμείνει στη φυλακή. Έτσι κι αλλιώς όμως, η επόμενη ακρόαση του για αναστολή δεν έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα πριν το 2027 δηλαδή όταν θα είναι πάνω από 92 χρόνων.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr