Μελίαρτος: Ένα γαλακτοπωλείο, καφενείο και πιτοπωλείο που αναβιώνει ιδανικά τα μαγαζιά της παλιάς Αθήνας, με νέα συνταγή και εκλεκτά υλικά από Έλληνες παραγωγούς! (φωτό)
Ένα χρόνο τώρα, στη γωνία Ερμού και Αιόλου, σε ένα μοντέρνο πολυχώρο, ο Μελίαρτος μας καλεί να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές συνταγές του. Πίτες με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο που ανοίγεται με ελαιόλαδο, λαχταριστές μπουγάτσες με πλούσια κρέμα και σοκολατένιες πινελιές, γιαούρτι με μέλι και καρύδια, ρυζόγαλο, μωσαϊκό και το αυθεντικό χειροποίητο παγωτό είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του Μελίαρτου.
Tης Ελένης Κυριακίδου - Popaganda.gr
Διαιρεμένος σε τέσσερα επίπεδα, καλύπτει κάθε γαστρονομική ανάγκη. Στο Γαλακτοπωλείο το φρέσκο παγωτό στο «παλιομοδίτικο» καροτσάκι που σε μεταφέρει αυτόματα σε άλλες εποχές, προσφέρεται σε ποικιλία γεύσεων. Στο Καφενείο ο καφές σιγοβράζεται στη χόβολη και σερβίρεται ακόμα και κρύος. Στο Πιτοπωλείο οι πίτες μπριάμ και μουσακά ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και στο Κουζινάκι οι σεφ ετοιμάζουν σάντουιτς με φρέσκο ψωμάκι, κρέπες και κάθε λογής ομελέτες.
«Το κύριο μέλημά μας είναι να επικοινωνήσουμε την ελληνικότητα σε όλο τον κόσμο», λέει στη Popaganda ο Δημήτρης Διγενόπουλος που έχει επενδύσει στο δημοφιλή πολυχώρο. «Η φιλοσοφία του Μελίαρτου βασίζεται στο συνδυασμό της υψηλής ποιότητας πρώτων υλών με τον επαγγελματισμό και τον σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή. Το 95% των πρώτων υλών που αγοράζουμε είναι ελληνικής προέλευσης και προσπαθούμε να επιλέγουμε τους παραγωγούς προσεκτικά και να βρίσκουμε τα πιο ποιοτικά προϊόντα. Στη συνέχεια τα παρασκευάζουμε όλα εμείς. Από το ψωμάκι για τα σάντουιτς μέχρι την πιο απαιτητική πίτα», λέει ο κ. Διγενόπουλος και συνεχίζει. «Από το καλοκαίρι και μετά δουλεύουμε πολύ τις ομελέτες. Τα αυγά μας τα παίρνουμε από το Γαλαξίδι και είναι από κότες ελευθέρας βοσκής. Τις φτιάχνουμε για πρωινό και κόσμος τις έχει αγαπήσει».
Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, ο Μελίαρτος είναι ταυτόχρονα ένας χώρος για να περάσει κανείς ευχάριστα το διάλειμμά του ή για να απολαύσει το γεύμα του. «’Ολη αυτή η ιδέα θα έπρεπε να πάρει σάρκα και οστά σε ένα κεντρικό σημείο κι έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την Ερμού. Αρχικά, επειδή η Ερμού είναι προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους κι έπειτα επειδή το Μοναστηράκι είναι από τα πιο τουριστικά σημεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι ένα 30% – 40% των πελατών μας να είναι τουρίστες. Μάλιστα, ένα πιάτο που προωθήσαμε το καλοκαίρι, η πίτα μουσακάς, αγαπήθηκε πάρα πολύ», λέει ο Δημήτρης Διγενόπουλος και συνεχίζει. «Βρίσκεται επίσης δίπλα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που αυτή τη στιγμή είναι το hotspot της Αθήνας και αυτό μας παρακινεί να κερδίσουμε τους νέους μέσω της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής».
Στα ράφια του Μελίαρτου σού τραβούν την προσοχή τα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Αγνό παρθένο ελαιόλαδο, χρωματιστές ναξιώτικες καραμέλες, θυμαρίσιο μέλι και μπισκότα κάθε είδους. Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί σε ό, τι γεύση μπορεί να φανταστεί κανείς είναι ένα ακόμα ατού του καταστήματος. Μέχρι να αποφασίσεις τι θα προτιμήσεις οι μυρωδιές από τις πίτες που σιγοψήνονται και τις εστίες των μαγείρων στο Κουζινάκι θα σε κάνουν να κλείσεις τα μάτια σου ονειροπολώντας. «Η διαφοροποίηση του Μελίαρτου είναι ότι πρόκειται για τέσσερα καταστήματα σε ένα. Είναι καφενείο, πιτοπωλείο, γαλακτοπωλείο και κουζίνα. Θεωρώ ότι αυτή είναι και η καινοτομία σε σχέση με την κατάσταση αυτή τη στιγμή στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο στην Ελλάδα. Βέβαια, στην αρχή, ιδιαίτερα τους τρεις πρώτους μήνες ήταν δύσκολο να επικοινωνήσουμε την ταυτότητά μας στον κόσμο, αλλά στο τέλος καταφέραμε να τον κερδίσουμε και σε ενάμιση περίπου μήνα θα εγκαινιάσουμε και ένα νέο χωρο στον ημιόροφο», καταλήγει ο κ. Διγενόπουλος.
MELIARTOS, Ερμού 65 & Αιόλου, τηλ. 210 3237379
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr