Καταπληκτικό! Δείτε πως μεταμορφώθηκε η κοπέλα με την κομμένη μύτη από τον άντρα της–εξώφυλλο του TIME

Το ακρωτηριασμένο κορίτσι από το Αφγανιστάν, έχει ξεκινήσει μια καινούρια ζωή Η Αήσα, που έγινε εξώφυλλο στο Τime -Δείτε το βίντεο

Το ακρωτηριασμένο κορίτσι από το Αφγανιστάν, έχει ξεκινήσει μια καινούρια ζωή

Η Αήσα, που έγινε εξώφυλλο στο Τime και παγκόσμιο σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών, δεν φοβάται πια να κοιταχτεί στον καθρέφτη

Όπως αναφέρει το lifo.gr, η Αήσα Μοχαματζάι ήταν πρωταγωνίστρια στο σοκαριστικό εξώφυλλο του περιοδικού Τime το 2010: Η Αφγανή με την κομμένη μύτη, που τιμωρήθηκε από τον άντρα της όταν προσπάθησε να δραπετεύσει.

Έχει διαφύγει εδώ και δύο χρόνια από το Αφγανιστάν, πιστεύει ότι είναι 21-22 ετών, ζει πλέον στο Meryland και υποβάλλεται τους τελευταίους έξι μήνες σε μια δύσκολη διαδικασία αποκατάστασης προσώπου.
 
 
 
Στη φάση αυτή της διαδικασίας που θα της αλλάξει τελικά τη ζωή, έχει ένα μπαλόνι να φουσκώνει στο μέτωπό της και ένα σκούρο κομμάτι δέρματος να κρέμεται στο σημείο που βρισκόταν η μύτη της, πριν την ακρωτηριάσει ο άντρας της.

Παρ΄όλα αυτά όμως, η Αήσα, που δεν έχει πάει ποτέ της σχολείο, ούτε έχει γιορτάσει ποτέ τα γενέθλιά της, επιμένει ότι δεν φοβάται πλέον να κοιτάζεται στον καθρέφτη. Κι ας βρίσκεται μόλις στα μισά της διαδικασίας αποκατάστασης.
 
 
 
«Δεν με νοιάζει», είπε στο CNN. «Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουν κάποιο πρόβλημα. Στην αρχή φοβόμουν πάρα πολύ. Φοβόμουν να κοιτάξω το πρόσωπό μου στον καθρέφτη. Φοβόμουν ακόμα και να σκεφτώ τι θα μου συμβεί στο μέλλον, Αλλά όχι πια. Τώρα ξέρω τι σημαίνει να ζεις. Έχω καταλάβει πώς γίνεται. Εκεί δεν μπορούσαν να βρω τρόπο να ζήσω.


 
 
 
Οι γιατροί, έχουν τοποθετήσει ένα ελαστικό μπαλονάκι από σιλικόνη κάτω από το δέρμα του μετώπου της και σιγά σιγά το γεμίζουν με υγρό ώστε με το ξεχειλωμένο δέρμα να δημιουργηθεί αρκετός επιπλέον ιστός για την καινούρια της μύτη. Όπως είπαν στο CNN, έχουν ήδη πάρει ιστό από το μπράτσο της και τον έχουν μεταμοσχεύσει στο πρόσωπό της, για να δημιουργήσουν το μέσα και κάτω μέρος της μύτης.

Το επόμενο βήμα θα είναι να πάρουν χόνδρο από το πλευρό της Αήσα που βρίσεται κάτω από το στήθος της, που θα χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο της μύτης. Τότε το δέρμα από το μέτωπο θα γυρίσει προς τα κάτω για να καλύψει την «κατασκευή».
 
 
 
Η ιστορία της Αήσα, έγινε γνωστή για πρώτη φορά το 2010, από το περιοδικό Time, που δημοσίευσε μια άγρια φωτογραφία της, σοκάροντας ολόκληρο τον πλανήτη και δημιυργώντας μια εικόνα που θα συμβόλιζε για πάντα την καταπίεση των γυναικών στο Αφγανιστάν.
 
 
 
Όταν ήταν 12, ο πατέρας της την έταξε σε ένα Ταλιμπάν, για να ξεπληρώσει ένα χρέος του. Όσο βρίσκονταν στη δικαιοδοσία της οικογένειάς του, την κακοποιούσαν κα την υποχρέωναν να κοιμάται στο σταύλο με τα ζώα. Όταν όμως η Αήσα προσπάθησε να δραπετεύσει, την έπιασαν και ο άντρας της ακρωτηρίασε τη μύτη της και τα αυτιά της για να την τιμωρήσει. Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν στα βουνά πιστεύοντας ότι είναι πεθαμένη αλλά εκείνη κατάφερε να συρθεί μέχρι το σπίτι των παπούδων της.
 
 
 
Από εκεί, κατάφερε να φτάσει σε ένα υπαίθριο νοσοκομείο του αμερικάνικου στρατού όπου οι γιατροί την φρόντισαν για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια την έκρυψαν σε ένα μυστικό καταφύγιο στην Καμπούλ, από όπου έφθασε στην Αμερική και η πρόνοια της βρήκε μια οικογένεια να την φιλοξενήσει.
 
  Δείτε το βίντεο:


 
«Ότι συνέβη, είναι κομμάτι της ζωής μου, κομμάτι του εαυτού μου και τοκουβαλάω συνέχεια στο μυαλό μου και μαζί μου, είπε στο CNN. Αλλά πρέπει να ζήσω και πρέπει να μάθω να αγαπάω»

Σήμερα η Αήσα συνεχίζει να προτιμά τις ταινίες του Bollywood από τις αμερικάνικες σειρές. Στο Meryland εγκαταστάθηκε, 16 μήνες αφότου έφθασε στην Αμερική. Προηγουμένως είχε μείνει στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη.

Τώρα στο Maryland την φρονίζουν ο Mati kai h Tzamila Arsala, ένα ζευγάρι, με μια 15χρονη κόρη, την Miena Ahmadzai που έχει γίνει καλή φίλη με την μεγαλύτερη υιοθετημένη αδερφή της.
 
Όμως η εξωτερική εμφάνιση της Αήσα, αρχίσει να βελτιώνεται, θα περάσει ένα στάδιο όπου θα είναι πολύ χειρότερη. Το μέτωπό της ήδη έχει ένα τεράστιο πρήξιμο ενώ ένα σκούρο κομμάτι δέρματος, κρέμεται από το σημείο που κάποτε ήταν η μύτη της.
 
Προς το παρόν, φοράει μια ψεύτικη προσθετική μύτη, αλλά η οριστική  πλαστική επέμβαση θα καθυστερήσει γιατί οι γιατροί φοβούνται την εύθεραυστη ψυχική της ισορροπία, και το κατά πόσο θα αντέξει την επώδυνη και πολύωρη επέμβαση που απαιτείται.
 
Η Αήσα, έχει παρουσιάσει απότομες μεταβολές διάθεσης στο παρελθόν,  - που κυμαίνονται ανάμεσα σε βιαία ξεσπάσματα και έντονες εκδηλώσεις αγάπης στους γύρω της – οπότε η εγχείρηση θεωρείται ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ