Η ομολογία του 27χρονου δολοφόνου: «Ήμασταν γείτονες, την ήξερα και μου άρεσε» - Δείτε το προφίλ του δράστη

«Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Την είδα τυχαία , τα ξημερώματα  της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα -παρά την αντίστασή της-  στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή…».























«Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Την είδα τυχαία , τα ξημερώματα  της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα -παρά την αντίστασή της-  στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή…».

Σε αυτήν την κυνική ομολογία, σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ, προχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο 27χρονος σεσημασμένος για απόπειρα βιασμού , για κλοπές, και  για  διακίνηση ναρκωτικών που είχε προσαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στην Αστυνομική Διεύθυνση του νομού για την στυγερή δολοφονία της 34χρονης στην Ξάνθη.  Η άτυχη κοπέλα είχε κτυπηθεί με αιχμηρό όργανο και είχε καεί ζωντανή αφού ο δράστης την περιέλουσε με βενζίνη από ρεζερβουάρ μοτοσικλέτας.

Ο 27χρονος είναι γείτονας της οικογένειας της άτυχης κοπέλας και απέδωσε την άγρια κακοποίησή της και την εν ψυχρώ δολοφονία της σε μια τυχαία συνάντηση του με την άτυχη 34χρονη. Αρχικά δήλωνε αθώος και ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο στην συνέχεια ομολόγησε όταν  οι αστυνομικοί του είπαν ότι έχουν βρει δακτυλικό του αποτύπωμα στην περιοχή του άγριου εγκλήματος και επιπλέον υπάρχει βίντεο, από κάμερα ασφαλείας καταστήματος  που τον έδειχνε να κινείται στην περιοχή.

Ο 27χρονος θεωρήθηκε βασικός ύποπτος σχεδόν από τις πρώτες ώρες διερεύνησης του περιστατικού  λόγω του ποινικού παρελθόντος του και της γειτνίασής του με την κοπέλα. Ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε αποφυλακισθεί ύστερα από την αθώωσή του στο δικαστήριο, όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διερευνούν συνολικά  την εξέλιξη της προηγούμενης αυτής υπόθεσης.



Ποιος είναι ο 27χρονος δολοφόνος;

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου στην Ξάνθη ονομάζεται Χρήστος Παπάζογλου και ήταν γείτονας της άτυχης κοπέλας. Πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο της αστυνομίας αφού στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για τρεις επιθέσεις και απόπειρες βιασμού, ενώ είχε εμπλακεί και σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών στην περιοχή των Αβδηρών.

Γεννήθηκε και έζησε στο χωριό Μυρωδάτο, ενώ περιστασιακά εργαζόταν ως υπάλληλος βενζινάδικου, ενώ πρόσφατα -εδώ και ένα μήνα- άνοιξε και λειτουργεί ένα μανάβικο στη γειτονιά της άτυχης κοπέλας.

Τον τελευταίο χρόνο έμενε σε διαμέρισμα στην οδό Περικλέους 30 στον 5ο όροφο (φώτο:my-greek.blogspot.com). Μάλιστα όπως αναφέρει το gkdata.gr έμενε εκεί χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, καθώς είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να μην τον πληρώνει προσωρινά, αφού δεν είχε καθόλου χρήματα και τον διαβεβαίωνε πως περιμένει να εισπράξει πολλά λεφτά από μία αποζημίωση που θα έπαιρνε από το δημόσιο για την άδικη, όπως ο ίδιος υποστηρίζει προφυλάκισή του για απόπειρα βιασμού.

Και το σπίτι, αλλά και το κατάστημα του δράστη είναι πολύ κοντά στο σπίτι της 34χρονης. Γι αυτό και ο δράστης αφού βίασε, βασάνισε και έκαψε την κοπέλα, έτρεξε να κρυφτεί στο σπίτι του που ήταν λίγα λεπτά μακριά

Πάντως εντύπωση προκαλούσε στην τοπική κοινωνία πως παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε σχεδόν κάθε βράδυ ήταν στα μπαράκια της πόλης για ποτό, γι αυτό και εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να είχε εμπλοκή και σε μικροκλοπές.

Μόλις έγινε γνωστό στην τοπική κοινωνία πως ο Χρήστος Παπάζογλου ήταν ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος, περίπου 300 άτομα βρέθηκαν έξω από το σπίτι του και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.


Η προηγούμενη ημέρα



Ο 27χρονος ημεδαπός είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό και ναρκωτικά, του οποίου αποτύπωμα βρέθηκε σε αυτοκίνητο κοντά στο σημείο της άγριας δολοφονίας. Επίσης βρέθηκε το κινητό της κοπέλας στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια έρευνας παρουσία εισαγγελέως, το βράδυ.

Με την προσαγωγή του η αστυνομία ήταν σχεδόν σίγουρη γα την ενοχή του και περίμενε τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA. Τελικά ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του το πρωί της Παρασκευής.

Μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα Mega» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γ. Γκοδοσίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο δράστης ακινητοποίησε την κοπέλα την στιγμή που έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας της και την οδήγησε στον ακάλυπτο χώρο. Σύμφωνα με την ομολογία του, ο δράστης στη συνέχεια τη βίασε και για καλύψει τα ίχνη του την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε.

Όπως διευκρινίστηκε, δεν ακολούθησε το θύμα και τη φίλη της από το κέντρο της πόλης αλλά από τη διασταύρωση της 40 Εκκλησιών με την οδό Σαρανταπόρου, όπου την αποχαιρέτησε η φίλη της.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου που ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε την 34χρονη στην Ξάνθη και ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ