Βενιάμης, πρόεδρος εφοπλιστών: είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με μεγαλύτερους φόρους - Υποκρισία τα επικριτικά σχόλια του διεθνούς Τύπου σε βάρος μας!

Την πρόθεσή τους να συμβάλουν περαιτέρω στην αύξηση των φορολογικών εσόδων της χώρας έκαναν γνωστή οι Έλληνες εφοπλιστές, μέσω του προέδρου της Ένωσης τους, Θεόδωρου Βενιάμη, στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Την πρόθεσή τους να συμβάλουν περαιτέρω στην αύξηση των φορολογικών εσόδων της χώρας έκαναν γνωστή οι Έλληνες εφοπλιστές, μέσω του προέδρου της Ένωσης τους, Θεόδωρου Βενιάμη, στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.


 «Έχουμε ήδη ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε περαιτέρω στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για αύξηση των φορολογικών της εσόδων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Βενιάμης, για να προσθέσει ότι «είμαστε σε ανοικτό, ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση, προκειμένου το σύνολο του ελληνικού εφοπλισμού να προβεί σε εθελοντική οικονομική συμβολή στο προσεχές τριετές κρίσιμο διάστημα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νόμου, που ψήφισε η Βουλή τον Ιανουάριο του 2013, επέβαλε για πρώτη φορά φορολογία στα πλοία με ξένη σημαία, τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Ο κ. Βενιάμης, αναφέρθηκε παράλληλα και στις εξελίξεις που σημειώθηκαν στην ποντοπόρο ναυτιλία τον περασμένο χρόνο. Η ελληνόκτητη ναυτιλία παραμένει στην πρώτη θέση τόσο διεθνώς όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 3.428 πλοία, χωρητικότητας περίπου 245 εκατομμυρίων τόνων, από τα οποία 820 πλοία με χωρητικότητα 74 εκατομμύρια τόνους, βρίσκονται στην ελληνική σημαία. Ειδικότερα, ο ελληνόκτητος στόλος εκπροσωπεί το 15,56% του παγκόσμιου στόλου.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών μίλησε και για την έντονη κριτική που ασκείται από μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου με κατηγορίες για ανεπαρκή φορολόγηση των κερδών της. «Πρόκειται για υποκριτικά σχόλια, δεδομένου ότι ανάλογα φορολογικά καθεστώτα εφαρμόζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές και μη χώρες, όχι μόνο για την εθνική τους ναυτιλία, αλλά και για την προσέλκυση ξένων εφοπλιστικών επενδύσεων», σημείωσε ο κ. Βενιάμης αναρωτώμενος μήπως επιθυμούν να στερήσουν από την Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΕΕ στάθηκε στη στρατηγική και πολιτική σημασία της ελληνόκτητης ναυτιλίας για τη χώρα μας.

«Η ελληνική ναυτιλία αναγνωρίζεται από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Κίνα ως σημαντικός εμπορικός εταίρος που διακινεί μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου. Το κύρος της, λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιείται από την ελληνική πολιτεία ως διαπραγματευτικό ''όπλο'' για την ανάπτυξη διακρατικών συμμαχιών, ιδιαίτερα τώρα που η εθνική οικονομία μας γίνεται αντικείμενο αμφισβήτησης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ