Πάσχα στην Κέρκυρα: Μία εβδομάδα γεμάτη ήθη και έθιμα – Ανακαλύψτε το υπέροχο νησί (φωτό & βίντεο)

Μοναδική  εμπειρία!

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα 7 ημερών με όλη την θρησκευτική λαμπρότητα, τα τοπικά έθιμα, τις κατανυκτικές λιτανείες, τις δεκάδες φιλαρμονικές και χορωδιακά σύνολα που κάνουν ονομαστό το κορφιάτικο Πάσχα. Σας καλούμε να αφεθείτε στην γιορτή του αρχοντικού νησιού και να το απολαύσετε με όλες τις αισθήσεις σας. Επιλέξαμε διαμονή των 2 πρώτων νυχτών στο αρχοντικό CORFU PALACE δίπλα από το κέντρο των εκδηλώσεων, την τεράστια πλατεία Σπιανάδα και το μεγαλοπρεπές Λιστόν.

Ανακαλύψτε τηn Kέρκυρα, με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Manessis Travel.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η ΜΕΡΑ
Μ. ΤΡΙΤΗ
Συνάντηση στις 06:00 το αργότερο στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και πτήση στην Κέρκυρα, ένα νησί με ιδιαίτερο φως που το Πάσχα αποτελεί ένα ανεπανάληπτο μωσαϊκό από μοναδικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Άφιξη και μεταφορά στο αρχοντικό κεντρικό ξενοδοχείο CORFU PALACE (Lux) και όλη η πόλη απλώνεται γύρω σας, να την εξερευνήσετε με τα πόδια. Ας ξεκινήσουμε από τον προστάτη του νησιού Άγιο Σπυρίδωνα, ας επισκεφθούμε τον φούρνο ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗ με τις μοσχομυριστές φογάτσες, ‘’τσουρέκια από την εποχή Βενετσιάνων’’, ας χαθούμε για λίγο στο ενετικό παρελθόν της Κέρκυρας βολτάροντας στα καντούνια του Καμπιέλο με τις απλωμένες μπουγάδες. Επιλέξτε για γεύμα ένα από τα κλασσικά εστιατόρια ΛΙΣΤΟΝ, REX ή ΑΙΓΛΗ. Το βράδυ αξίζει να παρακολουθήσετε τη μουσική βραδιά με θέμα ‘’Από τον Γολγοθά στην Ανάσταση’’ στο περιστύλιο των Ανακτόρων Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου.

2η ΜΕΡΑ
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ
Θα αντικρύσουμε την πόλη και τα φανάρια ντυμένα στα μωβ. Μετά το πρόγευμα σε μπουφέ, χαρείτε τις θρησκευτικές προετοιμασίες και τι δείχνει η μέρα σήμερα να επιλέξετε. Απολαύστε τον καφέ σας ανάμεσα στις αντίκες στο BIZOU CAFÉ που μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, στο γεμάτο χειροτεχνήματα GABAO ή στους θολωτούς χώρους του CAFÉ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ, όλα στο γραφικό Καντούνι του Μπίζη.

19:00: Στους Άγιους Πάντες στην πόλη προεξάρχοντος του Μητροπολίτη η χορωδία εκκλησιαστικής μουσικής.

20:00: Συναυλία στο Παλαιό Φρούριο της φιλαρμονικής Σκριπερού

20:30: Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο από την χορωδία του San Giacomo.

3η ΜΕΡΑ
Μ. ΠΕΜΠΤΗ
Μετά το πρόγευμα, χαρείτε περισσότερο την παλιά πόλη και αν πεινάσετε μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον φούρνο ΣΤΑΡΕΝΙΟ με τις βραβευμένες, νοστιμότατες πίτες, νηστίσιμες και μη, στο μεγαλοπρεπές σκηνικό της Πλατείας Παλαιού Δημαρχείου. Επίσης, χρόνος για επίσκεψη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, που στεγάζεται στα Ανάκτορα Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου και  στη γειτονική Δημοτική Πινακοθήκη με αντιπροσωπευτικά έργα και σταθμούς τέχνης από τον 16ο έως τον 20ο αιώνα. Απολαύστε λίγες στιγμές χαλάρωσης στον προσκείμενο στο Ανάκτορο, στολισμένο με γλυπτά «Κήπο του Λαού», με την μαγευτική θέα της Αρχόντισσας και της νησίδας Βίδο απέναντι. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε μόλις 5 χλμ από την πόλη στο πολυτελές ξενοδοχείο KONTOKALI BAY 5* με τους υπέροχους κήπους και τις πισίνες, τις εξαιρετικές παροχές και όλες τις ανέσεις για την διαμονή σας τις επόμενες 4 νύχτες. Στις 19:00 αναχωρούμε για την πόλη, όπου στις 20:00 στον Καθολικό Ναό (Duomo) ο Αρχιεπίσκοπος των καθολικών πλένει τα πόδια των 12 Αποστόλων και ακολουθεί αργά το βράδυ η τελετή της Αγίας Ώρας. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Κοντοκάλι.

Διαβάστε ακόμα: Το Πάσχα δεν είναι μακριά, η Ιαπωνία όμως είναι! - «Αλλάξτε» παραστάσεις & παραδόσεις για φέτος - 12 μέρες στην πιο εξελιγμένη χώρα του κόσμου (φωτό)

4η ΜΕΡΑ
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μετά το πλουσιοπάροχο πρόγευμά μας θα ξεκινήσουμε για την εκδρομή μας στην γραφική Παλαιοκαστρίτσα και θα επανέλθουμε στην πόλη. Καλό είναι να καθίσετε σ’ ένα από τα γνωστά καφέ της Σπιανάδας, όπου από τις 2 το μεσημέρι περνούν οι 33 επιτάφιοι, εντυπωσιακοί όλοι, αλλά ξεχωρίζουν των καθολικών, όπως και του Ψυχιατρείου (Αγ. Παντελεήμονας), με ψαλμωδίες όπως τα εγκώμια και το κλασσικό Adagio. Όσοι επιθυμούν μπορούν να γυρίσουν με πούλμαν στις 17:00 στο Κοντοκάλι για ξεκούραση και να επιστρέψουν στην πόλη στις 20:00 για την μεγάλη βραδινή περιφορά με την φιλαρμονική των Μπλε Μάντζαρος και το Πένθιμο Εμβατήριο από την φιλαρμονική Καποδίστριας. Επιστροφή μετά το πέρας στο Κοντόκαλι.

5η ΜΕΡΑ
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Πλουσιοπάροχο πρόγευμα σε μπουφέ και πρωινή αναχώρηση για την Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος και προσκύνημα. Παίρνουμε θέση προσεκτικά γιατί στις 11:00, όταν ο Μητροπολίτης ψάλλει το ‘’Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γη’’, οι καμπάνες όλων των εκκλησιών χτυπούν χαρμόσυνα και οι Κερκυραίοι από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα ρίχνουν τα κόκκινα πήλινα κανάτια με κορδέλες, τους «μπότηδες», γεμάτα νερό. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Αχίλλειον (έξοδα ατομικά – εφόσον είναι ανοιχτό και στο βαθμό που έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνισή του), την επιβλητική θερινή κατοικία του 19ου αιώνα (1831) όπου διέμεινε η Πριγκίπισσα Σίσσυ. Στα περίπου 258 στρέμματα των μαγευτικών κήπων που περιβάλλουν τα ανάκτορα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 2000 είδη φυτών και δέντρων. Εναλλακτικά μπορούμε να επισκεφθούμε το ανάκτορο Mon Repos, την έπαυλη του βασιλιά Γεωργίου Α΄ που πλέον στεγάζει το Μουσείο Παλαιόπολης. Στους αχανείς κήπους του εξάλλου δεσπόζει ο αρχαιότερος ναός της Κέρκυρας, αφιερωμένος στην θεά Ήρα του 610π.Χ. πρώιμο δείγμα αρχαϊκής ελληνικής αρχιτεκτονικής. Ο λόφος της Ανάληψης όπου βρίσκεται το ανάκτορο κι απ’ όπου απολαμβάνει κανείς μαγευτική θέα στο καταγάλανο Ιόνιο, αποτελεί περιοχή αρχαιολογικής σημασίας, καθώς εδώ εντοπίζεται η αρχαία πόλη της Κέρκυρας, η λεγόμενη Παλαιόπολη. Συνεχίζουμε για το Κανόνι, με θέα την Μονή Βλαχέρνας και το Ποντικονήσι. Δεν γίνεται να βρεθείτε στην Κέρκυρα και να μην έχετε μία φωτογραφία από αυτό το τόσο χαρακτηριστικό σημείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Ακολουθεί εορταστικό παραδοσιακό Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας τα μεσάνυχτα. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

6η ΜΕΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ
Πρόγευμα σε μπουφέ και Πασχαλινή μέρα όπως μοναδικά και φιλόξενα την γιορτάζει χρόνια τώρα το KONTOKALI BAY με αρνιά σούβλας και πλούσιους ανθοστόλιστους ανοιχτούς μπουφέδες με τα εδέσματα που συνθέτουν την ιδιοφυή κουζίνα της Κέρκυρας. Για το απόγευμα εκδρομή σε Δασσιά, Ύψος, Κανάλι της Αγάπης.

7η ΜΕΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Μετά το πλουσιοπάροχο πρόγευμα σε μπουφέ, χαρείτε τις πολυτελείς ανέσεις του ξενοδοχείου και τις παραλίες. Νωρίς το απόγευμα ξεκινάμε για το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον Πέλεκα και επιστροφή για να αποχαιρετήσουμε την αρχοντική πόλη που πάντα έχει κάτι παραπάνω να μας δείξει. Θα κάνουμε μια βόλτα (που δεν την κάνουν τα group) στην Εβραϊκή συνοικία, τη λεγόμενη Σπηλιά, γραφική, λαϊκή και ανεπιτήδευτη που πάντα γοητεύει και αφηγείται συγκινητικές ιστορίες. Απολαύστε σ’ ένα από τα γνωστά εστιατόρια παραδοσιακό σοφρίτο, μπουρδέτο και λαχταριστή παστιτσάδα και γιατί όχι ένα ρυζόγαλο, παραδοσιακή κρέμα και μοσχοβολιστό γαλακτομπούρεκο από το γαλακτοπωλείο ΠΕΡΙΚΛΗΣ – ΑΛΕΞΗΣ και τα καλύτερα μακαρόν της Ελλάδας σε μοναδικές γεύσεις στο CAKE BOUTIQUE, που βραβεύτηκε οπό τη Γαλλική Πρεσβεία. Σίγουρα δεν θα θέλετε να επιστρέψετε, αλλά στις 22:00 μας περιμένει η πτήση μας για Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα: O Γύρος της Κρήτης σε μία εβδομάδα - Δείτε πως θα κάνετε οικονομικά τις διακοπές σας (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ