Μiss Teen & Miss USA: Πέταξαν τις «αγκάθινες» τιάρες τους - Το παρασκήνιο της παραίτησης των τίτλων τους (φωτό & βίντεο)

Οι δύο Miss που απαρνήθηκαν τους τίτλους τους για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία.

Περιέργεια έχει προκαλέσει το γεγονός ότι έχουν παραιτηθεί από τους τίτλους του η Miss Teen και η Miss USA, τους οποίους κατέκτησαν στα καλλιστεία.

Στην αρχή της εβδομάδας η καλλονή Miss USA Νοέλια Βόιτ εξέδωσε μια ανακοίνωση που προκάλεσε σοκ.

Αφού είχε τον τίτλο για 7 μήνες, αποφασισεί να τον «αφήσει».

Η 24χρονη από τη Γιούτα έκανε ανάρτηση, στην οποία επικαλέστηκε ψυχικά προβλήματα. 

Άνθρωποι που βρίσκονται στον χώρο των καλλιστείων είπαν στην εφημερίδα New York Post ότι τόσο η Βόιτ όσο και η Σριβαστάβα «φορούσαν αγκάθινες κορώνες επί μήνες και αναγκάζονταν από πολύ σκληρά συμβόλαια να χαμογελούν σιωπηλά παρά τις επιβαρυντικές συνθήκες στο χώρο εργασίας τους».

«Ποτέ μην θέτετε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Η υγεία μας είναι ο πλούτος μας», έγραψε η Βόιτ στην ανάρτησή της η οποία συνέπεσε με την έναρξη του μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία.

«Το ταξίδι μου ως Miss USA ήταν απίστευτα σημαντικό, εκπροσωπώντας τη Γιούτα με υπερηφάνεια και αργότερα τις ΗΠΑ στο Miss Universe (σ.σ. τα καλλιστεία αυτά διοργανώθηκαν τον Νοέμβριο). Δυστυχώς, πήρα την δύσκολη απόφαση να παραιτηθώ από τον τίτλο της Miss USA 2023».

Διαβάστε ακόμα: Noelia Voigt: Η Miss USA παραιτήθηκε αιφνίδια – Ο λόγος είναι η ψυχική της υγειά - «Ποτέ μην θέτετε σε κίνδυνο τη σωματική & ψυχική σας ευεξία» (φωτό & βίντεο)

Να σημειώθεί ότι η 24χρονη είχε μιλήσει για τον εκφοβισμό που έχει υποστεί στον χώρο των διαγωνισμών ομορφιάς όπου συμμετέχει από τα 16 της.

Η δεύτερη παραίτηση

Αφού παραιτήθηκε η Βόιτ, τα βηματά της ακολούθησε και η τζούνιορ του θεσμού, η Miss Teen USA. 

Η Ούμα Σοφία Σριβαστάβα παρέδωσε τον τίτλο της. Ένα απόφθεγμα του Νίτσε που χρησιμοποίησε όμως προκάλεσε ερωτήματα και υποψίες ότι η νεαρή πρώην Μις αναφέρεται σε κάτι σκοτεινό και δύσοσμο που συμβαίνει στον χώρο των καλλιστείων.

«Δεν υπάρχουν όμορφες επιφάνειες χωρίς τρομερό βάθος» έγραψε η Ούμα Σοφία και αφήνοντας αιχμές κατά του θεσμού, καθώς ανέφερε πως «οι προσωπικές της αξίες δεν ευθυγραμμίζονται πλέον πλήρως» με την οργάνωση του διαγωνισμού.

«Μετά από μήνες που παλεύω με αυτή την απόφαση, έκανα την επιλογή να παραιτηθώ από τον τίτλο της Miss Teen USA 2023», γράφει στη δήλωσή της η Ούμα Σοφία.

instagram

«Η εμπειρία της εκπροσώπησης της πολιτείας μου ως πρώτης γενιάς, Μεξικανο-Ινδοαμερικανικής Αμερικανής σε εθνικό επίπεδο ήταν πολύ ικανοποιητική από μόνη της», έγραψε.

Την ανάρτηση σχολίασε η Νοέλια Βόιτ γράφοντας: «Σε αγαπώ πολύ. Είμαι περήφανη για εσένα, άγγελέ μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ