Vintage pic: Χριστίνα Ωνάση - Τίνα Λιβανού: Η μαμά αριστοκρατική & γοητευτική, η κόρη σαν χαμένη - ποιον αγαπούσαν οι γονείς;

Το μεγάλο παράπονο της Χριστίνας! 

 Ο μύθος που έχτισε γύρω από τον εαυτό του ο Αριστοτέλης Ωνάσης τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του.

Το 1946, μετά από τρία χρόνια στενής πολιορκίας, ο Ωνάσης παντρεύεται την Τίνα Λιβανού, κόρη του Σταύρου Λιβανού στη Νέα Υόρκη με κουμπάρο τον εφοπλιστή Ανδρέα Εμπειρίκο.

Ο γάμος τους θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς. Εκείνη ήταν μόλις 17 ετών και ο Ωνάσης είχε πατήσει τα 40. 

Δείτε επίσης:  Το ζευγάρι θα αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, που γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και τη Χριστίνα, που γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Υόρκη.

Τόσο ο Αλέξανδρος όσο και η Χριστίνα είχαν παράπονα από τη μητέρα τους θεωρώντας ότι είχαν μια μάλλον απόμακρη σχέση μαζί της.

Η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μια vintage φωτογρφία, από την μαμά και την κόρη, το 1970 σε κοσμική έξοδο. 

Στην ανάρτησή της γράφει: ''Μητέρα & κόρη: Η Τίνα Λιβανού, σύζυγος του Αριστοτέλη Ωνάση με την κόρη τους Χριστίνα το 1970. Η Τίνα φυσικά αγαπούσε τα δύο παιδιά που απέκτησε με τον Ωνάση και ήταν συχνά σύμμαχός τους στις διαμάχες με τον κατά περίπτωση αυστηρό πατέρα τους.

 

 

Τόσο ο Αλέξανδρος όσο και η Χριστίνα όμως θα παραπονιόντουσαν ότι είχαν μια μάλλον απόμακρη σχέση μαζί της. Η δε Χριστίνα έφερε πάντα το τραύμα του ότι η αδυναμία και τον δυο γονιών της ήταν ο αδελφός της Αλέξανδρος.

Παρ όλα αυτά ειδικά στην παιδική της ηλικία η Τίνα είχε μια ιδιαίτερα προστατευτική διάθεση απέναντι στη Χριστίνα και πόζαρε περήφανα δίπλα της στις φωτογραφίες ίσως σαν απάντηση σε όσους σχολίαζαν πως η μικρή δεν είχε κληρονομήσει καθόλου την γοητεία της. (Photo by Keystone/Getty Images/ Ideal Image

Να σημειώσουμε πως το καλοκαίρι του 1959, μια κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό Christina γίνεται η αφορμή ώστε η εύθραυστη σχέση του ζευγαριού να διαλυθεί.

Ο Ωνάσης ερωτεύεται με πάθος τη Μαρία Κάλλας και την προσκαλεί μαζί με τον σύζυγό της να περάσουν μαζί μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών. Όταν, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, η Τίνα Λιβανού αντιλαμβάνεται την απιστία του συζύγου της με την Κάλλας, δεν διστάζει να εγκαταλείψει τη θαλαμηγό βάζοντας τέλος στον γάμο τους έπειτα από 12 χρόνια

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ