Made in Greece η LifePulse - Η νέα ψηφιακή εφαρμογή εθελοντικής αιμοδοσίας που σώζει ζωές - Οι 3 νέοι έδωσαν λύση στο έλλειμμα αποθέματος αίματος (φωτό)

Βγήκαν πρώτοι σε διαγωνισμό καινοτομίας

Η εθελοντική αιμοδοσία ποτέ δεν ήταν πιο απλή!

Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή, Life Pulse αλλάζουν όλα όσα γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

Η λειτουργία της εφαρμογής, η οποία γεννήθηκε μέσω από τον διαγωνισμό καινοτομίας της Lidl Ελλάς και του Ιδρύματος Λασκαρίδης, είναι εξαιρετικά απλή κι αυτό καθιστά τη διαδικασία της αιμοδοσίας πιο εύκολη από ποτέ.

Αρχικά, κάθε χρήστης ορίζει την ομάδα αίματος του. Μ’ αυτό τον τρόπο, λαμβάνει push-notification, όταν κοντινά νοσοκομεία ή τράπεζες αίματος χρειάζονται άμεσα τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος.

Μάλιστα, οι χρήστες, όταν δημιουργούν το προφίλ τους, επιλέγουν τη χιλιομετρική ακτίνα για την οποία επιθυμούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις. Επιπλέον, αποκτούν ένα μοναδικό αναγνωριστικό, το LifePulse ID, το οποίο προσφέρει άυλες επιβραβεύσεις για την αιμοδοτική τους δράση.

Το διαχρονικό πρόβλημα

Διαχρονικά, η Eλλάδα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό έλλειμμα αποθέματος αίματος. Γι’ αυτόν τον λόγο, πολλές φορές οι αρμόδιες αρχές είναι αναγκασμένες σε προβαίνουν σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, ιδίως όταν οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Οι περισσότεροι από εμάς, συνήθως επιλέγουμε να δώσουμε αίμα, μόνο όταν κάποιος δικός μας φίλος ή συγγενής βρεθεί σε έκτακτη ανάγκη. Αυτό, όμως, πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Το όραμα της LifePulse ήταν, λοιπόν, να κάνει την αιμοδοσία μια εύκολη υπόθεση που όχι απλά θα βελτιώσει τη ζωή και το υγειονομικό μας σύστημα, αλλά θα αλλάξει μια για πάντα το «χρειάζεται άμεσα αίμα αυτό το αγαπημένο μου πρόσωπο» σε «αυτό το αγαπημένο μου πρόσωπο έλαβε άμεσα το αίμα που χρειαζόταν». Κι αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο με τη συνδρομή των χρηστών του app. 

«Με τη LifePulse θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Και αυτό είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας», λέει ο Πάνος Καραδαγλής, που με την υπόλοιπη ομάδα των innovation enthusiasts, Θωμά Πατσάνη, Δημήτρη Ποζαρίτη και Χρήστο Κατσάνο, μελέτησαν την επιστημονική βιβλιογραφία που ανέλυε το προφίλ των εθελοντών αιμοδοτών στη χώρα παράλληλα με όσα ενθαρρύνουν και αποθαρρύνουν την αιμοδοσία και κάπως έτσι δημιούργησαν τη LifePulse.

Γνωρίστε την oμάδα της LifePulse

Θωμάς Πατσάνης: Full-stack προγραμματιστής που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του front-end της εφαρμογής.

Πάνος Καραδαγλής: Παθιασμένος με το UI/UX, ασχολείται με το σχεδιασμό της εφαρμογής, την ανάπτυξη της ιστοσελίδας και τα social media της LifePulse.

Δημήτρης Ποζαρίτης: Full-stack προγραμματιστής με πολυετή εμπειρία. Ο Δημήτρης είναι ο lead προγραμματιστής για το back-end της LifePulse.

Χρήστος Κατσάνος: Επίκουρος Καθηγητής HCI στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να αξιολογεί και να προτείνει νέα features για την εφαρμογή.

lezanta.jpg?mtime=20240212142629#asset:461018

pin

Με τη σφραγίδα του Social Hackathon

Χρόνο με το χρόνο ο μαραθώνιος καινοτομίας που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy αναβαθμίζεται διαρκώς.

Αυτή τη φορά στόχος του μαραθώνιου ήταν η ενεργοποίηση φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών για την κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα: Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η LifePulse, η οποία έλαβε έπαθλο 40.000 ευρώ για την επικοινωνιακή υποστήριξη και την προώθηση της ιδέας από τη Lidl Ελλάς και 5.000 ευρώ από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Ανακαλύψτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα: lifepulse.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ