Sebastian Steudtner: Ο Γερμανός surfer που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness – «Καβάλησε» κύμα 28 μέτρων (φωτό & βίντεο)

«Κάναμε, για πρώτη φορά, σερφ στα μεγαλύτερα κύματα σε θυελλώδεις συνθήκες», είπε.

Ο Γερμανός σέρφερ, Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτογαλία, σημείο, το οποίο φημίζεται για τα υπερμεγέθη κύματα του.

Ο 38χρονος Γερμανός  έσπασε το ρεκόρ Γκίνες κάνοντας σερφ σε κύμα 28,5 μέτρων.

Ο σερφερ κατείχε ήδη ένα ρεκόρ, το οποίο είχε σπάσει το 2020 δαμάζοντας ένα κύμα 26,2 μέτρων.

Ο Sebastian Steudtner προπονείται εδώ και χρόνια στα τεράστια κύματα και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, αποφάσισε ότι είναι η σωστή στιγμή να επιχειρήσει να πιάσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ίγκορ πήρε την Σίβα του και πήγανε να κάνουν σερφ - Όχι το κορίτσι του, αλλά τον πύθωνά του (φωτό - βίντεο)

Η μέρα που αποφάσισε να το κάνει ήταν 24 Φεβρουαρίου, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν  «η μεγαλύτερη καταιγίδα και τα μεγαλύτερα κύματα τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια».

«Κάναμε, για πρώτη φορά, σερφ στα μεγαλύτερα κύματα σε θυελλώδεις συνθήκες», είπε.

Δραματικά εναέρια πλάνα δείχνουν τον Steudtner να δαμάζει τα τεράστια κύματα που αφρίζουν, γνωρίζοντας ότι ένα λάθος θα μπορούσε να του προκαλέσει τρομερά προβλήματα.

Παρατηρητές στο Ναζαρέ υποστήριζαν ότι ορισμένα από τα κύματα μπορεί να ξεπερνούαν ακόμη και τα 30 μέτρα.

Σύμμαχος του 38χρονου στην προσπάθειά του τα τελευταία χρόνια υπήρξε και η Porsche, η οποία τον βοήθησε στην προπόνησή του δίνοντάς του τη δυνατότητα να προπονηθεί και στην αεροδυναμική της σήραγγα, σχεδιασμένη για αυτοκίνητα.

Οι μηχανικοί των κατασκευαστών αυτοκινήτων ανέπτυξαν, επίσης, υπερσύγχρονα drones για να βοηθήσουν στη μέτρηση των κυμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Το απόλυτο μέρος για διακοπές στο εξωτερικό - 12 μέρες σε Χαβάη - Δυτικές ΗΠΑ !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ