Μακρινός ξάδερφος με τον συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς είναι ο τηλεοπτικός "Sherlock" Μπεναντικτ Κάμπερμπατς

Μακρινός συγγενής με τον συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς, Σερ Κόναν Άρθουρ Ντόυλ είναι ο Μπεναντικτ Κάμπερμπατς, που υποδύεται τον διάσημο ντεντέκτιβ στην τηλεοπτική σειρά «Sherlock» 

Ερευνητές, ειδικοί στη γενεαλογία, ανακάλυψαν ότι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Βρετανός ηθοποιός και ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ που πέθανε το 1930 ήταν 16α ξαδέρφια, με διαφορά δύο γενιών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Ancestry. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιστοσελίδας, Ντάλιν Χατς, δεν χριάστηκαν να «σκάψουν» ακρετά στο παρελθόν των Κάμπερμπατς και Ντόυλ, καθώς οι ερευνητές του αγαπούν τόσο τη σειρά όσο και τους ιστορικούς γρίφους έκαναν για αυτούς την σκληρή δουλειά.

Διευκρίνισε δε ότι οι ερευνητές δεν έχουν μιλήσει στον ηθοποιό, που πέρασε μεγάλο μέρος της παιδική του ηλικίας στην Ελλάδα,  για τον δεσμό συγγένειας με τον διάσημο συγγραφέα.

«Το να βρίσκεις οικογενειακές ιστορικές συγγένειες είναι παρόμοιο με το να συναρμολογείς ένα μυστηριώδες παζλ, το οποίο θα κέντριζε το ενδιαφέρον και του μεγάλου Σέρλοκ Χολμς για να το λύσει», δήλωσε η Λίζα Έλζεϊ ιστορικός, ερευνήτρια συγγένειας και οικογένειας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ