Σπύρος Σούλης: Δεν έχετε πλυντήριο πιάτων; Οι 6 συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολα το πλύσιμό τους !

Τελικά το να πλένετε τα πιάτα είναι η πιο εύκολη υπόθεση!

Tο πλύσιμο των πιάτων για όσους δεν έχουν πλυντήριο πιάτων είναι μια βαρετή διαδικασία που απαιτεί χρόνο και κόπο. Για κάποιους μάλιστα αποτελεί ακόμα και λόγο για να μη μπουν καν στη διαδικασία του μαγειρέματος. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν και πολύ άδικο αν σκεφτεί κανείς τη στοίβα με τα πιάτα και τις κατσαρόλες που περιμένουν να καθαριστούν. 

Ωστόσο υπάρχουν 6 tips που πρέπει να δοκιμάσετε για να κάνετε πιο εύκολα και γρήγορα αυτή τη "δουλειά".

Πλένετε πιάτα καθώς μαγειρεύετε Πλένετε τα πιάτα καθώς μαγειρεύετε ή αμέσως μετά το μαγείρεμα. Μην τα αφήνετε ποτέ για αργότερα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα το κάνετε αν θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας ζεστό. Το μόνο που θα σας έχει μείνει να πλύνετε μετά είναι τα πιάτα που φάγατε και το σκεύος που μαγειρέψατε.

Μην έχετε πολλά πιάτα στα ντουλάπια σας Αν έχετε μόνο 4 πιάτα δεν θα μπαίνετε στον πειρασμό να αφήνετε πολλά άπλυτα γνωρίζοντας ότι έχετε κι άλλα για να βγάλετε σε περίπτωση που τα τέσσερα είναι για πλύσιμο. Έχετε μόνο 4 πιάτα, 4 μπολ, 4 ποτήρια και 4 μαχαιροπήρουνα.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Ποτέ πια ακαταστασία στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη & το νιπτήρα – Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές & θα το διαπιστώσεις (φωτό)

Κάντε το πλύσιμο πιο διασκεδαστικό Βάλτε το tablet ή το laptop κοντά σας την ώρα που πλένετε έτσι ώστε να βλέπετε κάτι που σας αρέσει κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Έτσι θα τελειώσετε πριν καν το καταλάβετε.

Μαγειρεύετε φαγητά που μπορούν να είναι έτοιμα με τη χρήση ενός μόνο σκεύους Έτσι δεν θα λερώνετε πολλά σκεύη και πιάτα κατά την προετοιμασία του φαγητού σας.

Αφήνετε τα πάντα να μουλιάζουν σε ζεστό σαπουνόνερο Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, ξεπλένετε όλα τα πιάτα με το που τα χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να μην κολλάνε φαγητά πάνω τους και βάζετέ τα στον νεροχύτη τον οποίο έχετε γεμίσει με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. 

Μέχρι να φάτε θα έχουν μουλιάσει τόσο που το πλύσιμό τους θα σας φαίνεται παιχνιδάκι.

Δείτε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Αποκτήστε τον πιο καθαρό νεροχύτη με αυτά τα 4 Tips!

Μην αφήνετε τον νεροχύτη γεμάτο όλη νύχτα Υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως όσο κι αν βαριέστε δεν θα αφήνετε άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη σας πριν πάτε για ύπνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ