Σπύρος Σούλης: Μπλε - Το χρώμα για όλα τα γούστα ! Συνδυάστε το με το λευκό για να έχετε το πιο διάσημο ζευγάρι αποχρώσεων !

Είναι δυναμικό αλλά και χαλαρωτικό, εμπνέει εμπιστοσύνη, ενισχύει την κοινωνικότητα και αρέσει σε όλους!

To μπλε είναι ένα χρώμα για όλα τα γούστα. Προσθέστε του λίγο λευκό και παίξτε με την εικόνα του και το στιλ σας - στο σπίτι αλλά και στη μόδα.

Ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ο συνδυασμός του μπλε με το λευκό, με πιο γνωστά παραδείγματα τις πορσελάνες Willow και τα διάσημα γαλλικά μοτίβα Toile de Jouy. Το μπλε έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται από πολυτελές σε casual και το λευκό όχι μόνο δεν αλλοιώνει τις θετικές ιδιότητές του αλλά αντίθετα τις ενισχύει.

Παρότι είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να μειώσουν την όρεξή τους για κατανάλωση φαγητού, επικράτησε αρχικά στην τραπεζαρία και μάλιστα έγινε διάσημο από τα σχέδια που διακοσμούν τα σερβίτσια και τα υφάσματα που κατεξοχήν χρησιμοποιούνταν στο σερβίρισμα.

Ακριβώς αυτά τα στοιχεία είναι που μας δείχνουν πώς μια επιτυχημένη και αρμονική συνύπαρξη, όπως δηλαδή το λευκό με το μπλε, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, από το χτες και τις παραδόσεις δεκάδων πολιτισμών που έπαιξαν με αυτό το συνδυασμό επάνω σε κεραμικά, υφάσματα και πορσελάνες (π.χ. βάζα Ming) φτάνουμε στη σημερινή εποχή, όταν τα χρώματα κυριαρχούν επάνω στα υφάσματα.

Δείτε ακόμη:Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει τα καλύτερα χρώματα για να συνδυάσετε τέλεια το λευκό στη διακόσμηση - Έτοιμο το καλό φενγκ σούι !

Αλλά για να μιλήσουμε και για τα δικά μας, μην ξεχνάμε την επιρροή του επάνω στην ελληνική αρχιτεκτονική, μέσω της οποίας κατάφερε να γίνει το σήμα-κατατεθέν των Κυκλάδων και του ελληνικού καλοκαιριού κατακτώντας όλα τα πεδία σχεδιασμού, από τη μόδα μέχρι το design.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ