Νίκος Τζιανίδης: Ελληνική Επανάσταση είπατε; Μετά 203 χρόνια ίδιοι τσιφλικάδες, ίδιοι ραγιάδες, ίδια χάλια και… καλή λευτεριά, κάποτε!

Είναι ένα από τα ελαττώματα της φυλής, που προέκυψε μετά τα τόοοσα χρόνια της χαμένης εθνικής μας ταυτότητας στη χωματερή της Ιστορίας: ο ραγιαδισμός! 

Από τους Ρωμαίους της Δύσης στους Ρωμιούς της Ανατολής (Βυζαντινοί ονομάστηκαν πολύ αργότερα από την εποχή τους…) και μετά στους Οθωμανούς.

Από το εξανθρωπισμένο χαμογελαστό Δωδεκάθεο, στον απόκοσμο σκυθρωπό Χριστιανισμό. Από την ευκλεή Ακρόπολη και την πλαστικότητα των αγαλμάτων στα σκοτεινά μοναστήρια και στα ακρωτηριασμένα μυαλά…

Και εγένετο (και πάλι) Ελλάς…

Και οι «σφάξε με Αγάμ' ν΄αγιάσω» κι οι δραγουμάνοι κι οι κοτζαμπάσηδες κι οι ραγιάδες από κοντά, πέρασαν στεγνοί το ποτάμι που κατέβαζε νερό 400 χρόνων σκλαβιάς και πάτησαν στην όχθη του νεοελληνικού κράτους, αίροντες αμαρτίες αιώνων ειρκτής της σκέψης, του σώματος, της ψυχής και της δημιουργίας. 

Και μετά ήρθαν- απρόσκλητοι- οι Βαυαροί μισέλληνες, κι ακολούθησαν οι Δανοί πρίγκιπες που δεν γνώριζαν καν ότι κάπου υπήρχε Ελλάδα, οι Δανοί με τα μαραμένα γενεαλογικά δέντρα, που άνθιασαν στον τόπο μας ξανά· και μετά ήρθε η Δημοκρατία κι οι δικτατορικές παρενθέσεις κι η μονιμότητα της προσωρινής «σοφίας του λαού» που ψηφίζει πάντα εκδικητικά γι’ αυτόν που βλέπει στον καθρέφτη…

Γράφει ο Νίκος Τζιανίδης στο ethnos.gr

Κι οι χατζηαβάτηδες γίναν κομματόσκυλα κι οι δραγουμάνοι γίναν δημόσιοι φορείς κι οι κοτζαμπάσηδες δωσίλογοι κι οι ραγιάδες έμειναν ραγιάδες κι οι Καραγκιόζηδες γινήκαν κυβερνήτες!

Και σήμερα, 203 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ακόμα οι Φασουλήδες και οι Περικλέτοι και οι καιροσκόποι - κερδοσκόποι σε θώκους θρονιασμένοι, παίζουν τους εξουσιαστές κι από κάτω οι άνεργοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, απολυμένοι, καταπιεσμένοι και ταπεινωμένοι αποζητούν το χάδι και τα ψιχία των αρχόντων: ντύνονται τσολιαδάκια στο Facebook και καμαρώνουν φορώντας την Ελληνική Σημαία-πασμίνα και βαυκαλίζονται πως είναι αυτοί οι συνεχιστές της αρχαίας κληρονομιάς· οι παλιάτσοι!

Αδειανά ψυγεία, γεμάτες οι Εντατικές, άδειες τσέπες, γεμάτα από σκάνδαλα τα μνημοκιβώτια της Ιστορίας, ξύλο στις πλατείες, και στα Πανεπιστήμια, ριάλιτι αποχαύνωσης στην ενημέρωση, δημοσιογράφοι-γελωτοποιοί στην Αυλή της φαυλοκρατίας.

Δεν λευτερωθήκαμε ποτέ!

Μετά 203 χρόνια ο ίδιος «ραγιάς εαυτός μας», μάς καταδυναστεύει. Οι ίδιοι τσιφλικάδες τρώνε και πίνουν και γλεντάνε με τσαντάκια τσολιαδάκια και γιορτές και φανφάρες και μπάντες κι άλλοι με γραβάτες, άλλοι με ζιβάγκο και ανοιχτά πουκάμισα και άλλοι- εσχάτως- με κάλτσα αστακοπλουμιστή, στην πλάτη μας παρελαύνουν!

Κι όσο «εκείνοι», οι λιγοστοί, που πριν από 203 χρόνια «αφιερώνονταν ολόκληροι εις την ιεράν πατρίδα», τόσο οι «πολλοί», στις μέρες μας, αφιερώνονται στην εξαθλίωση και λεηλάτησή της! Κι όσοι έχυσαν αίμα για την ελευθερία, παρακολουθούν (από ψηλά;) την υποδούλωση στην κομματική και οικονομική τυραννία. Γιατί; Γιατί 203 χρόνια τώρα… «κι ακόμη τούτη τη γη Ραγιάδες τηνε κατοικούν και ξένοι την πατάνε»… Μέχρι τα 300 χρόνια...καλή λευτεριά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ