Σωκράτης Φάμελλος: Κατώτερος των περιστάσεων ο Καραμανλής - 1.300.000 υπογραφές μάς έφεραν εδώ - Μας τρομάζει η ασυδοσία & η αυθαιρεσία σας

Σειρά έχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ο Σωκράτης Φάμελλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Ολομέλειας, τοποθετείται επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Δείτε

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην ομιλία του στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Φάμελλος, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά σχεδιάστηκαν, ενορχηστρώθηκαν, εκτελέστηκαν από τον μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον Μητσοτάκη και έχει όλη την ευθύνη»

Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελλος, σημείωσε: «Το μοτίβο της πολιτικής σας είναι απλό. Υλοποιείται το σχέδιό σας χωρίς να λογαριάζετε το Σύνταγμα. Με τέτοια πρωτοφανή επικοινωνιακή υποστήριξη, σας φαίνεται αδιανόητο που κάποιο ΜΜΕ αποκαλύπτει κάποιο από τα παραπτώματά σας.

Πρώτα διαψεύδετε, μετά δήθεν ερευνάτε, μετά βρίσκετε κάποιον αναλώσιμο ένοχο και μετά το θέμα ξεχνιέται. Μας τρομάζει και η ασυδοσία και η αυθαιρεσία σας. Ο συγκινητικός αγώνας των συγγενών, η απώλεια τόσων ζωών έχει τροφοδοτήσει την κοινωνική αντίδραση. Και αυτή η κοινωνική αντίδραση ώθησε τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μέσα στη Βουλή.

Μπορούμε να περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις; Επειδή έχετε πολλές δεσμεύσεις σε τζάκια, δεν είμαι αισιόδοξος. Όμως τώρα πια οι ευθύνες δεν μπορούν να πάνε σε άλλα στελέχη. Ποιος θα αναλάβει ότι μέσα στη νύχτα υπήρχε παρέμβαση και παραποίηση των ηχητικών ντοκουμέντων. Ποιος άλλος μπορεί να αναλάβει την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Όλα αυτά σχεδιάστηκαν, ενορχηστρώθηκαν, εκτελέστηκαν από τον μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον Μητσοτάκη και έχει όλη την ευθύνη».

Κατώτερος των περιστάσεων ο Καραμανλής

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσβολή τη δήλωση Φλωρίδη ότι "όσοι μιλάνε για μπάζωμα είναι μπάζα" και την ίδια ώρα άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην υπουργό Μεταφορών.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, καθώς και ότι δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του "γαλάζιου" βουλευτή.

Αναρωτήθηκε μάλιστα για ποιον ακριβώς λόγο, η κυβερνητική πλειοψηφία τον χειροκροτούσε.

Η κοινωνία πέτυχε τις παραιτήσεις δύο υπουργών

"1.300.000 υπογραφές μάς έφεραν εδώ. Η κοινωνία μάς έφερε εδώ σήμερα" δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κοινωνία πέτυχε τις παραιτήσεις των υπουργών Μπρατάκου και Παπασταύρου και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει γιατί παραιτήθηκαν οι δύο υπουργοί και αν γνώριζε για την επίμαχη συνάντηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ