Τοp Woman, η Rafaela Aponte-Diamant: Η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα του κόσμου – 33,1 δισεκατομμύρια η περιουσία της (φωτό & βίντεο)

Πως τα κατάφερε;

Η Rafaela Aponte-Diamant είναι μία Ιταλό Ελβετίδα επιχειρηματίας με περιουσία 33,1 δισ. δολαρίων και βρίσκεται στην 48η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Επίσης είναι η πιο πλούσια αυτοδημιούργητη γυναίκα στον κόσμο.

Κατέχει το 50% των μετοχών της MSC, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο, μαζί με τον σύζυγό της, Gianluigi.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τη δεκαετία του 1960 σε ηλιόλουστες διακοπές στο ιταλικό νησί Κάπρι, όταν ο Gianluigi ήταν καπετάνιος πλοίου για τη μεταφορά τουριστών.

Μαζί μπήκαν στη ναυτιλιακή βιομηχανία μετά την αγορά του πρώτου τους πλοίου -ενός μικρού φορτηγού πλοίου με το όνομα Patricia- με δάνειο 200.000 δολαρίων το 1970.

Μέχρι το 1979 είχαν αποκτήσει 17 πλοία και συνέχισαν να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους για να ενσωματώσουν τις κρουαζιέρες διακοπών, την εφοδιαστική αλυσίδα εσωτερικού και τις λιμενικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το Forbes.

Μέχρι σήμερα, ο Gianluigi παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας και ο γιος του Diego εκτελεί χρέη προέδρου.

Η Rafaela, η οποία είναι κόρη ενός Ισραηλινού τραπεζίτη, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος MSC.

 Η 74χρονη σήμερα λέγεται ότι είναι υπεύθυνη και για τη διακόσμηση των κρουαζιερόπλοιων.

Διαβάστε ακόμα: Françoise Bettencourt Meyers: Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού Forbes – Δείτε τις 10 πρώτες (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ