Vintage Story: Η Μαρία Κάλλας πριν την μεγαλειώδη ερμηνεία της στην «Τραβιάτα» - 30 Δεκεμβρίου του 1951 – 63 φορές στον ίδιο ρόλο!

Η απόλυτη ντίβα!

Αυτό είναι ένα σπάνιο κλικ που απαθανατίζει την κορυφαία σοπράνο, Μαρία Κάλλας στο καμαρίνι της πριν την μεγαλειώδη ερμηνεία της στην "Τραβιάτα" του Τζουζέπε Βέρντι που ανέβηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1951 στο Teatro Regio στην Πάρμα της Ιταλίας. 

Η αλλαγή της Ντίβας ήταν σοκαριστική, είχε πάρει μία μεγάλη απόφαση να χάσει όλα τα κιλά και τα κατάφερε. 

Αυτό βέβαια σίγουρα είχε μεγάλη επίδραση και στην ψυχολογία της, αρνητικά και θετικά. 

Την φωτογραφία αυτή την μοιράστηκε με τους follwers του ο δημοσιογράφος, Άρης Λουπάσης και στην λεζάντα της ανάρτησης γράφει: 

«Η Τραβιάτα αποτελεί μία από τις συγκλονιστικότερες ερωτικές ιστορίες της παγκόσμιας όπερας που διαδραματίζεται στο Παρίσι και αναφέρεται στην τραγική κατάληξη του μεγάλου έρωτα μεταξύ ενός γόνου πλούσιας οικογένειας και μιας εταίρας που πάσχει από την ασθένεια της εποχής την φυματίωση. 

Στο συγκεκριμένο μελόδραμα ο Βέρντι καταφέρνει να δημιουργήσει ένα ψυχογράφημα της κεντρικής ηρωίδας "Βιολέτας Βαλερύ" όπου ανάλογα με τις αλλαγές στην ψυχολογία της, συνθέτει με διαφορετικό τρόπο για την φωνή της Κάλλας. 

Ο ρόλος της "Βιολέτας" αποτελεί ρόλο "σταθμό" για την απόλυτη ντίβα της παγκόσμιας όπερας τον οποίο θα ερμηνεύσει συνολικά 63 φορές στην διάρκεια της πολύχρονης και θριαμβευτικής καλλιτεχνικής πορείας της. 

Το βάπτισμα του πυρός πραγματοποιείται τον Ιανουάριο του 1951 στο Δημοτικό Θέατρο Φλωρεντίας για να ακολουθήσουν την ίδια χρονιά εμφανίσεις σε Μπέργκαμο, Πάρμα, Σαρδηνία, Σάο Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο και Μεξικό. 

Διαβάστε ακόμα: Vintage Pic: Οι πανέμορφες καλλιτέχνιδες Έλλη Λαμπέτη & Μαρίας Κάλλας σε τραπέζι στο Μιλάνο, τα λένε! -Στην μέση ο ηθοποιός Βαν Χέφλιν, ακούει πολύ συγκεντρωμένος

Δύο χρόνια αργότερα ανεβαίνει σε Ρώμη και Βενετία και το 1954 στο Λυρικό Θέατρο του Σικάγο. Το ανέβασμά της τον Μάιο του 1955 στην Σκάλα του Μιλάνο ανοίγει την φήμη της στο διεθνές στερέωμα, συνεχίζοντας την επόμενη χρονιά στον ίδιο χώρο και το 1958 σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο ενώ ολοκληρώνει τις ερμηνείες της στο συγκεκριμένο έργο την ίδια χρονιά στο State Fair Music Hall στο Ντάλλας σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι.

 Όλες οι εμφανίσεις της υπήρξαν καθηλωτικές καταφέρνοντας να προσφέρει στο κοινό μαγικές στιγμές υψηλής ποιότητας και να νοιώσει τι σημαίνει κάθε φορά απόλυτη οπερατική εμπειρία. 

Όπως αναφέρεται, ο ρόλος αυτός είχε "στοιχειώσει" τόσο πολύ με την δική της ερμηνεία που αποτελούσε μεγάλη πρόκληση αλλά και τεράστιο φόβο για καλλιτεχνική καταστροφή σε όποια υψίφωνο αποφάσισε να τον ερμηνεύσει. Υπήρξε μία και μοναδική και μέχρι σήμερα απλά αξεπέραστη»

Διαβάστε ακόμα: Μαρία Κάλλας - Marilyn Monroe σε μία σπάνια φωτό μαζί: Το μοιραίο τέλος & των δύο σούπερ stars, οι άτυχοι έρωτες & οι άπειροι θαυμαστές

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ