Καιρός: Μεγάλο Σάββατο με αστάθεια και τοπικές καταιγίδες – Υποχώρηση των φαινομένων ανήμερα του Πάσχα (βίντεο)

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα ηπειρωτικά. Ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Πιο αναλυτικά, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές χαλαζοπτώσεις. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 22-23, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 24-25 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 22, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 19-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ και πιθανόν στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Οι περιοχές όπου θα εντοπίζονται οι πιο ενισχυμένοι άνεμοι είναι το Βόρειο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο και ο Κορινθιακός.


Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05-05-2024

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. 

Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ