6 γυναίκες του TEDxAthens που σε κάνουν να ονειρεύεσαι ότι όλα είναι δυνατά!


Της Claire Cohen

Ποιες γυναίκες με εμπνέουν; Είναι πολλές. Όχι αμέτρητες αλλά πολλές. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας 6 γυναίκες τις οποίες είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά τα τελευταία χρόνια στο  TEDxAthens, ενώ οι ομιλίες τους ήταν αυτές που μου έδωσαν τροφή για σκέψη και πραγματική έμπνευση!

 

(Η σειρά είναι τυχαία. Και οι 6 γυναίκες, και οι 4 ομιλίες, έχουν για εμένα ξεχωριστή θέση στο μυαλό μου. Σε αυτό το σημείο του εγκεφάλου που ασχολείται με την δημιουργικότητα και τα συναισθήματα.)

 

Ashley Fiolek

 

Είναι 22 ετών, πανέμορφη, με τεράστια γαλαζοπράσινα μάτια και επαγγελματίας οδηγός αγώνων motocross. Μάλιστα με το motocross ασχολείται από τα 7 της, ενώ έχει κερδίσει 4 γυναικείους τίτλους σε 5 χρόνια και 2 χρυσά μετάλλια στους αγώνες X-Games του ESPN. (Hardcore driver λέμε!) Αυτά από μόνα τους είναι αυτό που λέμε inspiration. Η ιστορία της όμως δεν σταματάει εδώ. Η Ashley Fiolek γεννήθηκε με κώφωση, και αυτό δεν την επηρρέασε ούτε στιγμή.




 Μαρία Καρχιλάκη

 

Όταν την κοιτάς παγώνεις. Είχα την τύχη να την γνωρίσω μερικά χρόνια πριν στις καλοκαιρινές μου διακοπές όπου καθίσαμε για φαγητό και ο τρόπος που μιλούσε, οι ιστορίες που έλεγε και το παρουσιαστικό της μόνο δέος σου προκαλούσε. Φέτος, στο TEDxAthens 2012 η Μαρία Καρχιλάκη, η πιο γνωστή Ελληνίδα πολεμική ανταποκρίτρια μας "πυροβόλησε" με λέξεις. Αυτή την στιγμή που γράφω το συγκεκριμένο κείμενο έχω ανατριχιάσει. Ήταν από τις ομιλίες που θα μου μείνουν αξέχαστες. Ήταν από τις ομιλίες που με έκαναν να συγκινηθώ και να θέλω να αλλάξω τον κόσμο.


 

 Μαίρη Κατράντζου

 

Εδώ μπαίνουμε σε πιο γνωστά χωράφια, αφού έχουν να κάνουν με υφάσματα, φουστάνια και μόδα. Ο λόγος για την Μαίρη Κατράντζου η οποία δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30 και έχει καταφέρει να γίνει παγκοσμίως γνωστή με τις δημιουργίες της, έχει καθιερωθεί στον χώρο της υψηλής ραπτικής ενώ έχει συνεργαστεί ήδη με πολλούς οίκους μόδας και εταιρείες βλέπε Longchamp και Topshop. Δεν θα ξεχάσω το $#%@^ που έριξα όταν τελικά δεν κατάφερα να αποκτήσω κάτι από την συλλογή που είχε κυκλοφορήσει, τότε, με το Topshop. Η Μαίρη Κατράντζου βρέθηκε στο TEDxAthens 2012 και μας έκανε να καταλάβουμε τον αληθινό ορισμό των στόχων, των ονείρων αλλά και των ορίων!


 

 

Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών

 

Πάμε 2 χρόνια πίσω, στο TEDxAthens 2011, όταν 3 γυναίκες άρχισαν να μιλούν για την Ελλάδα, για την θέληση, την υπομονή και την πίστη στα όνειρά! Ήταν τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Πόλο οι οποίες πιστεύουν ακράδαντα την φράση "Αν το πιστέψεις... μπορείς". Τρείς γυναίκες που στερούνται πράγματα για να κατακτήσουν τα όνειρά τους, τους στόχους τους, και με το καθημερινό τους πρόγραμμα σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Οι θυσίες που απαιτούνται άλλωστε για να κατακτήσει κάποιος την κορυφή είναι μεγάλες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το όνειρο είναι άπιαστο. Enjoy!


 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ