Λαχταριστό μoσχαράκι με μπύρα και μανιτάρια από τα χεράκια της Ελένης Ψυχούλη!
Όταν το μοσχαράκι μεθάει με μπύρα γίνεται πιο νόστιμο και πιο τρυφερό
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ελιά μοσχαρίσια κομμένη σε μεγάλες μπουκιές
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
1 πακέτο μανιτάρια κομμένα στα 4
1 καρότο σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα ή 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
200 ml ξανθιά μπύρα
3-4 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας μαζί με το μείγμα μπαχαρικών.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, τα δαφνόφυλλα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με τη μπύρα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε η φωτιά, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας, προσέχοντας να προσθέσουμε λίγο νεράκι αν δούμε ότι το έχει απορροφήσει.
Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά τελειώνουμε με τον μαϊντανό. Το σερβίρουμε με ροδέλες βραστής πατατούλας ή με λευκό ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα.
Tips
*Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό μας αρέσει.
*Αν δεν θέλουμε να συνοδέψουμε το κρέας με ρύζι, μπορούμε να προσθέσουμε από την αρχή στην κατσαρόλα περισσότερα λαχανικά, όπως αρακά, πατατούλες, πιπεριές, κολοκύθι ή μελιτζάνα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr