Bookukoo: Η ελληνική εφαρμογή για το βιβλίο - Ο Παναγιώτης Κουρέτας έφτιαξε ένα application για να ανταλλάσσεις βιβλία μέσα από το κινητό!

Λατρεύει τα βιβλία, του αρέσει να αξιοποιεί δημιουργικά τον ελεύθερό του χρόνο και ήθελε να κάνει πράξη  μια ιδέα  που θα χρησιμοποιηθεί από τον κόσμο «είτε για να προσφέρει χαρά, είτε για να λύσει μια ανάγκη».

 Ο Παναγιώτης Κουρέτας είναι ο δημιουργός της βιβλιοφιλικής εφαρμογής «Bookukoo», μέσα από την οποία μπορείς να ανταλλάξεις βιβλία, χρησιμοποιώντας το κινητό ή το tablet σου. Συναντηθήκαμε στην γειτονιά που μεγάλωσε και αγαπά, το Παγκράτι, και συζητήσαμε για ιδέες, αντιλήψεις καθώς και για το πώς η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο των βιβλίων.


"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πλατεία Βαρνάβα. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα ‘Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής’ στο Πολυτεχνείο Πατρών. Στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ όπου έμεινα ενάμιση χρόνο, ενώ ύστερα έφυγα για να δουλέψω στο Τόκυο και το Χόνγκ Κόνγκ. Όταν έχασα την θέση που είχα, γύρισα στην Ελλάδα για να εκτίσω την θητεία μου. Ήμουν στην Ρόδο. Εκεί διάβαζα πολύ και τότε σκέφτηκα το ‘bookukoo’, μια εφαρμογή που θα με βοηθούσε. Ξεκίνησα από το μηδέν, αφού δεν είχα γνώσεις πάνω στο αντικείμενο."

"Έβλεπα διάφορα βίντεο για το πώς μπορώ να το πραγματοποιήσω, ενώ στα πρώτα βήματα με βοήθησαν κάποιοι φίλοι που είχαν μια εταιρεία πληροφορικής. Δεν σταματώ να βελτιώνω, να διορθώνω και να αφιερώνω όλο τον ελεύθερο μου χρόνο στο bookukoo. Ο τίτλος  της εφαρμογής θα σου φανεί περίεργος, αλλά ήθελα να περιέχει την λέξη ‘book’, να είναι  λίγο αστείο και κάπως κουκουρούκου. Να θυμίζει  λίγο Ιαπωνία και να μην έχει πολλά σύμφωνα ή περίεργα φωνήεντα".


Τι χρειάζεται για να γίνει πράξη μια ιδέα, σπεύδω να τον ρωτήσω και με μια έντονη σιγουριά στο βλέμμα του, απαντά "Θέλει αρκετή τρέλα και  υπομονή. Από το στάδιο της ιδέας μέχρι την υλοποίηση πρέπει να σκεφτείς την κάθε λεπτομέρεια. Ο κόσμος δεν έχει μάθει να πιστεύει στις ιδέες, αλλά στα έτοιμα προϊόντα. Χρειάζεται να πηγαίνεις κόντρα ακόμα και στους γονείς σου, επειδή είναι άνθρωποι μιας άλλης εποχής."

Δεν μπορούν να πιστέψουν σε κάτι τεχνολογικό και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν παιδιά που έχουν πολλές καλές ιδέες και τις εγκαταλείπουν γιατί μπορεί να δεχτούν μια αρνητική κριτική από ανθρώπους που εμπιστεύονται και θεωρούν ότι θα σταθούν δίπλα τους. Είμαστε μια κοινωνία που σε μετράνε μόνο με πόσα χρήματα βγάζεις. Στην αρχή, όταν αποφάσισα να τρέξω μόνος μου την εφαρμογή χωρίς να έχω εισόδημα, συνειδητοποίησα πόσα πολλά βλέμματα με κοιτούσαν  περίεργα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr