Αυτό είναι το νέο επαναστατικό πλυντήριο ρούχων χωρίς ρεύμα: Πατάτε το πεντάλ και έτοιμη η μπουγάδα

Το λένε Drumi είναι εντελώς καινούργιο, είναι πλυντήριο που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρισμό αλλά με το πάτημα ενός απλού πεντάλ που βρίσκεται στην βάση του.

Ανήκει στην καναδική εταιρεία Υirego, έχει ύψος μόλις 55 εκ. και πλένει μια μικρή ποσότητα ρούχων. Χρειάζεται ελάχιστο νερό και ελάχιστο απορριπαντικό για να λειτουργήσει, ενώ θυμίζει έντονα το σκεύος που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα για να στεγνώσουμε τα σαλατικά μας.


Χωράει 2 κιλά ρούχα κάθε φορά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για μια μικρή οικογένεια, για τις διακοπές ή για ιδανικό για έναν φοιτητή. Η εταιρεία που το κατασκευάζει διαβεβαιώνει ότι χρησιμοποιείται 80% λιγότερο νερό και απορριπαντικό από ένα κλασικό πλυντήριο ρούχων. Όσο για τον χρόνο πλυσίματος;

Δεν χρειάζεται πάνω από 6 λεπτά και μόλις δύο λεπτά για το ξέπλυμα. Τέλος ένα λεπτό για να τα στραγγίξετε τα ρουχαλάκια σας.
Το Drumi κοστίζει 120 ευρώ και θα θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιουνίου, αφού η Υirego ολοκληρώσει μία καμπάνα Crowdfunding για την κατασκευή του.
Προορίζεται να βγει στην αγορά τον Ιούλιο του 2016.

Το παρουσιάζουμε γιατί βρίσκουμε ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα τόσο λόγο της οικολογικής του κατασκευής, αλλά και της πρακτικότητας του.

Eπιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Πηγή: toolito.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ