Museo de Arte Subacuatico: Το εκπληκτικό υποθαλάσσιο μουσείο στο Κανκούν θα σας ξετρελάνει

Το 2009 άνοιξε τις… πύλες του το μνημειώδες υποβρύχιο μουσείο σύγχρονης τέχνης, που ονομάζεται MUSA (Museo de Arte Subacuatico) και διαμορφώθηκε στα ύδατα που περιβάλλουν το Κανκούν.

Το έργο ιδρύθηκε από τον Χάιμε Γκονζάλεθ Κάνιο, που είναι και διευθυντής του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, τον Ρομπέρτο Ντίαζ Αμπραχαμ, πρώην πρόεδρο του Ναυτικού ομίλου του Κανκούν και τον Αγγλο γλύπτη, Τζέισον ντε Κάιρες Τέιλορ.

Το πρωτότυπο αυτό μουσείο, αποτελείται από 500 και πλέον μόνιμα γλυπτά σε φυσικό μέγεθος και είναι ένα από τα μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξα υποβρύχια τεχνητά αξιοθέατα τέχνης στον κόσμο.

Όλα τα εκθέματα είναι στερεωμένα στον βυθό της θάλασσας κι έχουν δημιουργηθεί από εξειδικευμένα υλικά που δεν βλάπτουν την κοραλλιογενή ζωή. Η συνολική εγκατάσταση εκτείνεται σε περισσότερα από 420 τετραγωνικά μέτρα άγονου υποστρώματος και ζυγίζει 200 τόνους.

Οι ετήσιοι επισκέπτες του ξεπερνούν τις 750.000 και το μουσείο χωρίζεται σε δυο μεγάλες «αίθουσες» την Salon Manchones και Salon Nizuc. Η πρώτη βρίσκεται στα 8 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και η δεύτερη στα 4 μέτρα.

Όλες οι φωτό εδώ - Newsonly.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ