Song Saa - Ο επίγειος παράδεισος της Καμπότζης που αγοράστηκε για 15.000 δολάρια

Όταν η Melita Koulmandas Hunter μετακόμισε στη Νοτιοανατολική Ασία πίστευε πως θα έμενε εκεί μόνο για ένα χρόνο. 

Ακολούθησε τον σύζυγό της Rory στον οποίο είχε προσφερθεί μια δουλειά στην Καμπότζη και προγραμμάτιζαν 12 μήνες αργότερα να μετακομίσουν ξανά με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο μια δεκαετία μετά η Αυστραλή είναι ακόμα εκεί- και ζει πολύ καλά στο ιδιωτικό της νησί. 

Ένα χρόνο μετά την εγκατάστασή τους στην Πνομ Πενχ, το ζευγάρι με το γιο του πήγε διακοπές στο Song Saa, που βρίσκεται σε απόσταση 18 μιλίων από την ακτή του Sihanoukville. 

Οι ντόπιοι αναζητούσαν μια αλλαγή, γράφει η Daily Mail, και είδαν τους «ξένους» (ήταν οι πρώτοι ξένοι που έφταναν στις παραλίες αυτές) ως το εισιτήριο για τη διαφυγή τους από το απομονωμένο μέρος όπου ζούσαν. 

Η Hunter πλήρωσε 15.000 δολάρια (!) για τα δικαιώματα χρήσης γης, εξασφάλισε μίσθωση 99 ετών από την κυβέρνηση της χώρας και σχεδίασε την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου. 

Το 2008 τα πράγματα πάγωσαν. «Την ημέρα που κατέρρευσε η Lehman Brothers έμαθα πως έχω καρκίνο», εξήγησε η Melita. 

Αλλά δεν παραιτήθηκε. 

Το σχέδιό της επανήλθε σε τροχιά υλοποίησης και το θέρετρο είναι ένας επίγειος παράδεισος με 27 βίλες. Η τιμή για διαμονή στο νησί είναι 870 δολάρια τη βραδιά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φαγητό στο βραβευμένο εστιατόριο που σερβίρει τοπική κουζίνα και ποτά στο πολυτελές μπαρ. 

Φτάνοντας στο Sihanoukville μπορούν να περάσουν απέναντι στο νησί με ιδιωτικό σκάφος ενώ από την Πνομ Πενχ εκτελούνται δρομολόγια με… ελικόπτερο.

«Ως σχεδιάστρια πάντα ήθελα να επισκεφθώ τη Νοτιοανατολική Ασία κι έτσι αποφασίσαμε να μείνουμε στην Καμπότζη για έναν χρόνο πριν πάμε στη Νέα Υόρκη. Δέκα χρόνια μετά… παραμένουμε εδώ», αφηγείται η Melita. 

Οι βίλες στο νησί διατίθενται έναντι ποσού 600.000 έως 1,75 εκατ. δολάρια.

Οι πολίτες της Καμπότζης που ζουν εκεί δουλεύουν στο 80% των θέσεων εργασίας ενώ το θέρετρο, σχεδιασμένο εξολοκλήρου από τη Melita, είναι εν μέρει φτιαγμένο από ανακυκλωμένα υλικά: ξύλα από παλιά σκάφη, μέταλλα, πέτρα, ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr