Λέξη - λέξη με υπογραφή Α-λέξη η συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη ή θα μας στείλουν στην δραχμή

Πλησιάζει η μέρα της παραμονής η της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την σαφή θέση των δανειστών πριν την Αθήνα: Ή επιλέγετε άμεσα και εφαρμόζετε ένα πρόγραμμα για να έχετε χρηματοδότης η το Grexit είναι η δεύτερη λύση . 
 

Πλησιάζει η μέρα της παραμονής η της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την σαφή θέση των δανειστών πριν την Αθήνα: Η επιλέγετε άμεσα και εφαρμόζετε ένα πρόγραμμα για να έχετε χρηματοδότηση ή το Grexit είναι η δεύτερη λύση.
 
Σε αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις και συναντήσεις του πρωθυπουργού με υπουργούς θα εξεταστούν σήμερα όλα τα σενάρια ενόψει του κρίσιμου σαββατοκύριακου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αποφασιστεί στις Βρυξέλλες το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
 
Ας δούμε την επιστολή στα Ελληνικά και τα μέτρα που εξετάζονται γράφονται σβήνονται καθαρογράφονται και ξαναδιαγράφονται έως ότου καταλήξουν στην πρόταση που αναμένεται μέχρι τις 8 αύριο το πρωί από τους εταίρους μας . 
 
Η επιστολή του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον πρόεδρο του ΕSM:
 
Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας («η Δημοκρατία» ή «Ελλάδα»), με την παρούσα σας παρουσιάζω αίτημα για στήριξη σταθερότητας στο πλαίσιο των άρθρων 12 και 16 της Συνθήκης ESM δεδομένου του κινδύνου για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ελλάδας ως κράτους μέλους και της ευρωζώνης στο σύνολό της.
 
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα ζητά από τον ESM δανειακή διευκόλυνση («Δάνειο» ή «Πρόγραμμα») με περίοδο διαθεσιμότητας τριών ετών σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στο Άρθρο 13 της Συνθήκης του ESM και του Άρθρου 2 στις Κατευθυντήριες Γραμμές των Δανείων. Το Δάνειο θα χρησιμοποιηθεί ώστε να εκπληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 
Σύμφωνα με τις αρχές αυτού του Mεσομακροπρόθεσμου Προγράμματος, η Δημοκρατία δεσμεύεται σε μια ολοκληρωμένη σειρά μεταρρυθμίσεων και μέτρων που θα εφαρμοστούν στους τομείς της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.
 
Εντός του πλαισίου του Προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμόσουμε άμεσα σειρά μέτρων, αρχής γενομένης ακόμα και από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων:
 
-Μέτρων που σχετίζονται με τη φορολογική μεταρρύθμιση
-Μέτρων που σχετίζονται με τις συντάξεις
 
Θα συμπεριλάβουμε επίσης επιπλέον ενέργειες που η Δημοκρατία θα αναλάβει ώστε να ενισχύσει και να εκσυγχρονίσει περαιτέρω την οικονομία της. Η ελληνική κυβέρνηση, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουλίου, θα ορίσει λεπτομερώς τις προτάσεις της για μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων ώστε να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς για να παρουσιαστεί στο Eurogroup.
 
Μαζί με τα ανωτέρω αποτελεί στόχο της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος του προγράμματος ή και νωρίτερα να αποκτήσει ξανά πλήρη πρόσβαση στις αγορές ώστε να ανταποκριθεί στις μελλοντικές χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της αλλά και να αποκτήσει διατηρήσιμη οικονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση.
 
Ως μέρος των ευρύτερων συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν η Ελλάδα καλωσορίζει τη δυνατότητα να υπάρξουν πιθανά μέτρα ώστε το χρέος προς τον επίσημο τομέα να καταστεί διατηρήσιμο και βιώσιμο μακροπρόθεσμα.
 
Η Ελλάδα δεσμεύεται να τηρήσει τις χρηματοοικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι σε όλους τους πιστωτές της πλήρως και εγκαίρως.
 
Ελπίζουμε ότι τα κράτη μέλη αντιλαμβάνονται το κατεπείγον του αιτήματός μας δεδομένων του εύθραυστου τραπεζικού συστήματος, της έλλειψης ρευστότητας, των επικείμενων υποχρεώσεων αλλά και της εκπεφρασμένης πρόθεσής μας να αποπληρώσουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΔΝΤ και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 
Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης σεβόμενη τους κανόνες και τους κανονισμούς ως κράτος-μέλος. Αναμένουμε την έγκαιρη εξέταση του αιτήματός μας.
 
Αυτή η επιστολή υπερισχύει της προηγούμενης με ημερομηνία 30 Ιουνίου»
 
Η πρωτότυπη επιστολή είναι αυτή εδω:
 

Παρακάτω βλέπετε το  νέο βαρύ πακέτο  με νέα υφεσιακά μέτρα τα οποία θα φτάνουν τουλάχιστον τα 10δισ. ευρώ.

Δεν είναι ακόμη ασφαλώς το τελικό:

  1. ΦΠΑ 13% για ξενοδοχεία και βασικά τρόφιμα και 23% για την εστίαση και όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα
  2. Αν και η Αθήνα επιμένει στη διατήρηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, οι δανειστές φαίνεται ότι απαιτούν την κατάργηση της, όπως και των υπόλοιπων εξαιρέσεων που προβλέπει ο ΦΠΑ
  3. Αύξηση στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων στο 100%, σταδιακά από το 2016
  4. Κατάργηση της προνομιακής φορολόγησης των αγροτών σταδιακά έως το τέλος του 2017μείωση των στρατιωτικών δαπανών κατά 200εκατ ευρώ το 2016 και 400 εκατομμύρια το 2017
  5. ΕΝΦΙΑ ως το 2016 τουλάχιστον, με σταθερό στόχο είσπραξης 2,65 δισ ευρώ ετησίως
  6. Εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού από τον Οκτώβριο του 2015, αφού πρώτα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες
  7. Αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας βιωσιμότητας και μηδενικού ελλείμματος τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού
  8. Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019, και στη συνέχεια αντικατάσταση του από το εγγυημένο εισόδημα
  9. Σταδιακή κατάργηση από την 31η Οκτωβρίου 2015 και έως το τέλος του 2017 όλων των φόρων υπέρ τρίτων
  10. Αναστολή των κυβερνητικών σχεδίων για τις αλλαγές στα εργασιακά και νομοθέτηση του νέου πλαισίου το φθινόπωρο του 2015
  11. Άμεση εφαρμογή των συστάσεων που περιλαμβάνονται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και αφορά τουριστικά καταλύματα, τουριστικά λεωφορεία, άδειες φορτηγών, οικοδομή κλπ
  12. Εφαρμογή των συστάσεων της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑά
  13. Άνοιγμα επαγγελμάτων για συμβολαιογράφους, λογιστές, δικαστικούς επιμελητές κλπ.
  14. Υλοποίηση προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Συγκεκριμένα ο ΑΔΜΗΕ θα διαχωριστεί μεν από τη ΔΕΗ, αλλά θα παραμείνει κατά πλειοψηφία υπό κρατική κυριότητα.
 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr