Ζελέ σαμπάνιας με φρούτα και σαντιγί από τον Γιάννη Λουκάκο
ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα της σαμπάνιας
500 γρ. σαμπάνια
130 γρ. ζάχαρη
300 γρ. καρπούζι, σε λεπτές φέτες
250 γρ. φράουλες, σε λεπτές φέτες
250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
16 γρ. φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε νερό
Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου
600 γρ. μείγμα σαμπάνιας
30 γρ. καρπούζι, κομμένο parisienne
30 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
30 γρ. κεράσια, κομμένα σε τέταρτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
φύλλα δυόσμου
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μείγμα της σαμπάνιας
Τοποθετούμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.
Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και ανακατεύουμε προσεχτικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα φρούτα να βγάλουν τα αρώματά τους, μέχρι να κρυώσει το μείγμα (στους 30° C περίπου).
Σουρώνουμε στο σινουά.
Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου
Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των φρούτων και τη μισή ποσότητα του μείγματος της σαμπάνιας στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σαντιγί και τα φύλλα δυόσμου.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr