Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής - Όχι στο ξεπούλημα της χώρας, αμνήμων ο Τσίπρας
Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι το κόμμα της δραχμής, αλλά ένα κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο που έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση της λιτότητας και αναμέσα στις προτάσεις του είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και παύση πληρωμών, τόνισε το πρωί της Δευτέρας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, ο κ. Λαφαζάνης οριοθέτησε τη φυσιογνωμία του κόμματος του λέγοντας: «όχι στο ξεπούλημα της χώρας, όχι στη φορολεηλασία, όχι στην εθνική υποτέλεια». Υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι «δωράκι» στις μνημονιακές δυνάμεις από τον κ. Τσίπρα. Πρόσθεσε ότι όλοι οι τελευταίοι πρωθυπουργοί συμπεριφέρθηκαν με ένα τρόπο απαράδεκτο", σημειώνοντας πως «έβαλαν τα συμφέροντα της Ευρώπης και του γερμανικού κατεστημένου πάνω από το συμφέρον του ελληνικού λαού».
Απέρριψε την κριτική που του ασκείται ότι μέχρι πρόσφατα συμπορευόταν με τις επιλογές της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα είχε καταψηφίσει στα κομματικά όργανα τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Υποστήριξε ότι ήταν τεράστιο λάθος η μη προετοιμασία της κυβέρνησης σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων κι ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο ώστε να μην φτάσουμε στο έσχατο σημείο και να δώσουμε στους δανειστές την ευκαιρία να μας εκβιάσουν.
«Η χώρα έχει καταντήσει προτεκτοράτο και οι Έλληνες σκλάβοι» ανέφερε ο κ Λαφαζάνης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι την ώρα που μας συγκινεί όλους το δράμα των προσφύγων, δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η ελληνική νεολαία έχει καταντήσει ουσιαστικά προσφυγική με χιλιάδες νέους να φεύγουν στο εξωτερικό.
Στο μεταξύ σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή την ομιλία του ελληνα πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Σε σχόλιό της τον κατηγορεί ως αμνήμονα και προσθέτει ότι «στην προεκλογική του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι εκλογές και η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη». Παράλληλα σημειώνει ότι η σημαντικότερη παράλειψη της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απέφυγε να πει με ποιους θα κυβερνήσει μετά τις εκλογές.
Αναλυτικά το σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΛΑΕ
«Μερικές υπενθυμίσεις στον αμνήμονα κ.Τσίπρα
Στην προεκλογική του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι εκλογές και η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη. Σαν να μην υπήρξε ποτέ το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η θλιβερή μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Σαν να μην υπήρξε ποτέ η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, σαν να μην το υπερψήφισε μαζί με τα μνημονιακά κόμματα (τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ). Ο κ. Τσίπρας μίλησε σαν να μην προκήρυξε ο ίδιος τις εκλογές για να «χειραφετηθεί» από τα ΟΧΙ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο μνημόνιο έγινε «Συμφωνία», αποκαλύπτοντας έτσι τι εννοούσε ο Γιάννης Δραγασάκης όταν δήλωσε ότι «δαιμονοποιήσαμε το μνημόνιο».
Αντί γι’ αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφώνησε μια «έκθεση ιδεών»: μίλησε ενάντια στη λιτότητα, αλλά λησμόνησε τις περικοπές πάνω από 11 δισ. ευρώ, τις φοροεπιβαρύνσεις, τις περικοπές στις κατώτερες συντάξεις, τη φορολόγηση των αγροτών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.λπ. Επειδή παρουσιάστηκε αμνήμων, τού υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα εκκρεμεί η υλοποίηση 19 μνημονιακών μέτρων που ήδη ψηφίστηκαν, ότι μέχρι τον Οκτώβριο πρέπει να ψηφιστούν 51 μνημονιακά προαπαιτούμενα, άλλα 127 μέχρι το τέλος του 2015 και 223 μέχρι το τέλος του 2018. Κάθε προαπαιτούμενο είναι και μια δηλητηριώδης δόση λιτότητας. Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα προσπάθησε να αφανίσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι, μέσω των γνωστών από τη μνημονιακή ιστορία «ισοδυνάμων», θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει τις οδυνηρές συνέπειες του μνημονίου. Λησμόνησε όμως ότι προσυπέγραψε ένα δρακόντειο πλαίσιο επιτήρησης που επιβάλει ότι κάθε νομοθέτημα θα έχει την προέγκριση των δανειστών. Σε αυτό το πλαίσιο, τα «ισοδύναμα», όταν είναι εφικτά, θα σημαίνουν απλώς να επιλέξουμε ποιο δάκτυλο θα κόψουμε.
Η σημαντικότερη όμως παράλειψη της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απέφυγε να πει με ποιους θα κυβερνήσει μετά τις εκλογές. Ενώ στελέχη του κόμματός του αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συγκυβέρνηση με τα μνημονιακά κόμματα (το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ακόμη και τη ΝΔ), ο ίδιος απέφυγε το καυτό αυτό ερώτημα, αποδυόμενος σε μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης με τη ΝΔ, κενή περιεχομένου, αφού μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τα πρώτα «πακέτα» εφαρμοστικών του νόμων. Και, πιθανότατα, παρά τους προεκλογικούς λεονταρισμούς, μαζί θα τα εφαρμόσουν».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr