Σολομός τεριγιάκι, μια λιχουδιά από τα χέρια του κορυφαίου σεφ Γιάννη Λουκάκου

Δείτε την πρόταση του σεφ Γιάννη Λουκάκου για σολομό τεριγιάκι, ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα!

Δείτε την πρόταση του σεφ Γιάννη Λουκάκου για σολομό τεριγιάκι, ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα!



ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Χρόνος: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ

Για τον σολομό

800 γρ. σολομό φιλέτο, χωρίς πέτσα (4 τμχ.)
400 γρ. μαρινάδα σόγιας
ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα βαθύ σκεύος, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα σόγιας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 8 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα σκούρο και έντονο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα του σολομού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Πηγή: www.yiannislucacos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr