Δημήτρης Καμμένος: Οι 12 ώρες ενός Υπουργού που έφερε τρικυμία - Η απόλυση -αστραπή & τα "παχιά λόγια" στα social
Κανείς στην κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα έπρεπε να γίνει... αναγκαστική αλλαγή υπουργού μέσα σε 12 ώρες από την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο σάλος που προκλήθηκε από το παρελθόν του Δημήτρη Καμμένου (πλέον τέως υφυπουργός Μεταφορών) προκάλεσε αρχικά ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ωστόσο στη συνέχεια οι αντιδράσεις ήταν τόσες έντονες που ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει.
Εκνευρισμός Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Πάνο Καμμένο το απόγευμα της Τετάρτης και του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη συμμετοχή του στελέχους του κόμματός του στην κυβέρνηση. Σε αυτή την επικοινωνία, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε στον Πάνο Καμμένο ότι αν οι αναρτήσεις του Δημήτρη Καμμένου είναι αληθινές, δηλαδή όχι προϊόν ηλεκτρονικής παραβίασης του λογαριασμού του, τότε ο Δημήτρης Καμμένος θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση.
«Τα σχόλια αυτά δεν συνάδουν με την ηθική και τις αξίες της κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Από την υπουργοποίηση στην παραίτηση
Το όνομα του Δημήτρη Καμμένου δεν είχε διαρρεύσει στις λίστες με τους υποψήφιους προς υπουργοποίηση βουλευτές κατά τη διάρκεια της σύνθεσης της κυβέρνησης. Αργά το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ανακοινώθηκαν τα ονόματα της νέας κυβέρνησης, ωστόσο η είσοδος του στο κυβερνητικό σχήμα δεν προκάλεσε κανένα σχόλιο. Το πρωί όμως της Τετάρτης το twitter έβραζε με την επιλογή του κ.Καμμένου με τους χρήστες του δημοφιλούς δικτύου να ανεβάζουν και να κάνουν να αναπαράγουν όλα όσα είχε ανεβάσει παλιότερα ο Δημήτρης Καμμένος ή αλλιώς portaporta για τους χρήστες του twitter.
Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης έγινε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και ήδη είχε δημιουργηθεί ένα βαρύ κλίμα για την επιλογή Καμμένου. Οι πρώτες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν από τους ευτρωβουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιο Κούλογλου, αλλά και από τη βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου της ομάδας των «53».
Σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Καμμένο
Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου ήταν έντονες από το πρωί της Τετάρτης. Πρώτος πήρε θέση ενάντια στην τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις».
Αργότερα, ήρθε «χτύπημα» από τους «53», με την Βασιλική Κατριβάνου να βγάζει μία σκληρή ανακοίνωση, ζητώντας την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση, δηλώνοντας παράλληλα πως αισθάνεται βαθιά ντροπή και λύπη για το γεγονός ότι σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται το συγκεκριμένο πρόσωπο. Επιπλέον, χαρακτήρισε άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά τα σχόλια που είχε αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Τwitter του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Ο Στέλιος Κούλογλου, από την πλευρά του, μέσω Twitter, ζήτησε να γίνει ο Δημήτρης Καμμένος «ο πιο σύντομος υπουργός», χαρακτηρίζοντας την τοποθέτησή του σε κυβέρνηση αριστεράς ως «το πιο σύντομο ανέκδοτο».
Παραίτηση με ένα twitter
Αρχικά, με ανάρτησή του στο Τwitter, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε την έξοδο του στελέχους των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Λίγη ώρα αργότερα, ο Δημήτρης Καμμένος ανακοίνωσε την παραίτησή του.
«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του», έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.
Μάλιστα είχε ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Υποδομών. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Χρυσοβελώνη: Οταν ετέθη θέμα, ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε να παραιτηθεί
Στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Δημήτρη Καμμένο αναφέρθηκε σήμερα το πρωί και η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στο Mega και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα. «Υπήρξαν κάποιες αναρτήσεις οι οποίες είχαν ρατσιστικό χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από την ομάδα των 53 και από την πλευρά του Πάνου Καμμένου υπήρξε κάποια αντίδραση, ο οποίος είπε ότι μέχρι να αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του Δημήτρη Καμμένου θα πρέπει να παραιτηθεί», είπε η εξιστορώντας τα γεγονότα.
Η κυρία Χρυσοβελώνη τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί, μέχρι να αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όταν ετέθη θέμα, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε αμέσως από τον υφυπουργό να παραιτηθεί. Οφείλουμε να πούμε και ότι ο Δημήτρης Καμμένος αμέσως ανταποκρίθηκε χωρίς να φέρει κάποια περαιτέρω αντίδραση», συμπλήρωσε.
Οι δημοσιογράφοι, μάλιστα, ρωτώντας την Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το πώς είναι δυνατόν να μην ήξερε κανείς κάτι για τις αναρτήσεις αυτές του Δημήτρη Καμμένου, τις θύμισαν και το επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την ίδια (Ο Δ. Καμμένος την είχε πιάσει από το πέτο!). «Με εμένα υπήρξε μια κακή στιγμή, το επεισόδιο έληξε», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και συνέχισε: «Η ανάρτηση για το Αουσβιτς ήταν γνωστή. Εγώ προσωπικά δεν είχα παρακολουθήσει τις άλλες αναρτήσεις του Δημήτρη Καμμένου. Το τι γνώριζε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν γνωρίζω, εκρίθη ότι ο Δημήτρης Καμμένος ήταν ικανός και είχε τα προσόντα για αυτή τη θέση και για αυτό προτάθηκε, αν ήξερε ή δεν ήξερε ο Πάνος Καμμένος, θα πρέπει να ρωτήσετε τον πρόεδρο, εγώ δεν γνωρίζω. Αλλά εγώ λέω ότι προφανώς ο πρόεδρος δεν τα ήξερε όλα αυτά, θα είχε ξεκαθαριστεί το θέμα πριν γίνει η συγκεκριμένη πρόταση».
Στην ερώτηση των δημοσιογράφων του Mega για τον αν υπάρχει θέμα και για την παραμονή του Δημήτρη Καμμένου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ αν αποδειχθεί ότι οι αναρτήσεις αυτές είναι δικές του, η κυρία Χρυσοβελώνη τόνισε ότι α«πό εκεί και πέρα το τι θα γίνει αν αν αν αν αποδειχθεί κάτι θα το αποφασίσει ο Πάνος Καμμένος».
Η ανακοίνωση παραίτησης του Δημήτρη Καμμένου
Στην ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Καμμένος σημειώνει ότι έπειτα από την έκταση που έλαβαν οι «υποτιθέμενες»- όπως τις χαρακτηρίζει δημοσιεύσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, ζήτησε από τον Μανώλη Σφακιανάκη να ελέγξει τους λογαριασμούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Συνεχίζει όμως πως πρωταρχικός του στόχος είναι το συμφέρον της πατρίδας και η ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης και για αυτό το λόγο δηλώνει την παραίτησή του, ενώ καταλήγει ότι η αλήθεια θα λάμψει σύντομα.
«Υστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.
Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».
Οι αναρτήσεις που «έκαψαν» τον Καμμένο
Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής διατηρούσε λογαριασμό στο Twitter με του όνομα χρήστη @PORTAPORTΑ, ο οποίος όμως είναι κλειστός από σήμερα το πρωί. Ωστόσο μόλις ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από την Ολγα Γεροβασίλη, στο twitter ξεκίνησαν τα πρώτα αρνητικά σχόλια για την επιλογή του Δημήτρη Καμμένου, ενώ πολλοί άλλοι χρήστες που είχαν κρατήσει τα ρατσιστικά tweets του νέου υφυπουργού, τα επανέφεραν.
Το μένος του κ. Καμμένου μάλιστα δεν περιοριζόταν μόνο εναντίον των Εβραίων, αλλά και των ομοφυλοφίλων.
Αποκαλούσε τον Τσίπρα «εγκληματία»
Ωστόσο εκτός από τα ρατσιστικά του παραληρήματα από τα βέλη του δεν είχε ξεφύγει ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2013 αποκαλούσε τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία», σχολιάζοντας «Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει 3 χρόνια τι και πώς μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκει …»
Την ίδια χρονιά και ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου έγραφε: «9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστεί», αφήνοντας σαφές υπονοούμενο ότι είχαν σχετική πληροφόρηση.
Όμως ο κ. Καμένος δεν περιοριζόταν να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα «εγκλήματα» του πρωθυπουργού ή για την ανίερη πληροφόρηση των εβραίων εργαζόμενων στους Δίδυμους Πύργους.
Από το στόχαστρο του όμως δεν ξέφευγαν ούτε οι ομοφυλόφιλοι, αφού στο twitter ανέβαζε ομοφοβικά σχόλια. Μάλιστα θέλοντας να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τους ομοφυλόφιλους τους σε ένα tweet (17 Ιουνίου 2014) εγκαλούσε την Χρυσή Αυγή γιατί δεν παρενέβη «δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά από την Βουλή».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr