Ο Άκης μας δείχνει πως να κάνουμε τον πιο νόστιμο σπιτικό γύρο κοτόπουλο
Δοκιμάστε να φτιάξετε γύρο κοτόπουλο στο σπίτι! Είναι πιο υγιεινός και εξίσου νόστιμος.
Συστατικά
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
300 γρ. άλμη για πουλερικά
πίτες για σουβλάκια
τζατζίκι
λαχανικά (ντομάτα κ.α.)
ελαιόλαδο
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη.
Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα.
Αλλιώς θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα μπολ και να πιέσουμε με ένα πιάτο το κρέας να είναι κάτω από την επιφάνεια της άλμης.
Αφήνουμε το κοτόπουλο εκεί για μισή ώρα. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί για να φύγουν όλα τα υγρά.
Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr