Από σήμερα ο σεφ Γιάννης Γκελντής μόνο στο Eirinika.gr: Η πρώτη συνταγή μπαρμπούνια με δεντρολίβανο! Καλή επιτυχία!

Καθαρίζω και πλένω καλά τα μπαρμπούνια.  Τα αλατοπιπερώνω, τα αλεύρωνω ελαφρά και τα τηγανίζω σε αρκετά καυτό λάδι και από τις δύο  πλευρές.

Καθαρίζω και πλένω καλά τα μπαρμπούνια.  Τα αλατοπιπερώνω, τα αλεύρωνω ελαφρά και τα τηγανίζω σε αρκετά καυτό λάδι και από τις δύο  πλευρές.



Τα στραγγίζω σε απορρφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν, ρίχνω στο τηγάνι φρέσκο ελαιόλαδο, το αλεύρι, το σκόρδο, και το δεντρολίβανο.
Σοτάρω ελαφρά. Προσθέτω  το ξύδι, το κρασί και τον πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.

Μόλις βράσει η σάλτσα, τη σερβίρω πάνω από τα μπαρμπούνια. Μπορώ αν θέλω, να βάλω τα μπαρμπούνια στο τηγάνι και να  τα αφήσω να πάρουν μια βράση με τη σάλτσα.

ΥΛΙΚΑ:
 
·    1kg  μπαρμπούνια
·    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
·    100gr αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

·    40gr αλεύρι
·    3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
·    100ml ξύδι
·    40gr πελτέ ντομάτας
·    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
·    αλάτι-πιπέρι

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ :20΄
ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ:20΄

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr