Γευστικότατο cup cake βανίλιας Μαγδαγασκάρης με τριπλή στρώση σοκολάτας από τον Κωνσταντίνο Μουζάκη
Mια συνταγή.... σο - κόλαση!
ΥΛΙΚΑ
2 τεμάχια αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
2 κτγ μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια γιαούρτι
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 τεμάχιο βανίλια Μαγδαγασκάρης
100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας
100 γραμμάρια γάλακτος σοκολάτα
100 γραμμάριο υγείας σοκολάτα
1 σφηνάκι ρούμι
50 γραμμάρια μερέντα
10 τεμάχια μπισκότα mini Oreo
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια σε δύο μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους αυγού.
Ενώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού με την μαρέγκα, και ρίχνουμε μέσα το ρούμι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια και το μπεικιν πάουντερ, ανακατεύοντας ελαφρά και είναι έτοιμο!!
Το μείγμα μας το βάζουμε σε ειδικές θήκες για cup cakes και όταν τελειώσουμε με αυτό το στάδιο τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1o λεπτά περίπου, πάντα μα την επίβλεψή μας....
Τα αφήνουμε να κρυώσουν....
Στρώνουμε ομοιόμορφα με μερέντα σαν επικάλυψη σε κάθε cup cakes μας.
Λιώνουμε ξεχωριστά όλες τις σοκολάτες και τις περιχύνουμε μια μια σε κάθε cup cakes και με μια λεία επιφάνεια τις απλώνουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό καταρράκτη σοκολάτας που θα σχηματιστούν διάφορα χρώματα.
Τοποθετούμε από πάνω ένα μπισκότο μίνι oreo και είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε
Who is Who
Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 29/01/1978.
Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.
Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη 1992-1994 ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας.
Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο Αρτοζαχαροπλαστείο - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων και ιδιοκτησία κατάστημα στο Κολωνάκι Αρτοζαχαροπλαστείο-catering και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων. Σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.
Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr