Ισόβια ζητά τώρα η Εισαγγελέας του Εφετείου, για τον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Την ενοχή του γεωργιανού δράστη ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, χωρίς μάλιστα κανένα ελαφρυντικό, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Την ενοχή του γεωργιανού δράστη ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, χωρίς μάλιστα κανένα ελαφρυντικό, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.



Η πρόταση της εισαγγελέως, αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο, ισοδυναμεί για τον κατηγορούμενο Νταβίντ Μουρτζικνέλι με ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με το tanea.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο δράστης είχε μεν κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια και να καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Ωστόσο, στο Εφετείο δικάζεται από μηδενική βάση, καθώς ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου και έτσι η αναγνώριση ελαφρυντικού, όπως φάνηκε και από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κάθε άλλο παρά δεδομένη είναι για τον κατηγορούμενο.

«Δεν είμαι δολοφόνος, η στιγμή με έκανε. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, εργάτης που παλεύει για την οικογένεια του και τα παιδιά του. Ηρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό. Λυπάμαι αφάνταστα γι΄αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από το θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ανατρέψω όλο αυτό που έγινε», είπε ο κατηγορούμενος ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν όταν το θύμα του ζήτησε να έχουν ερωτική επαφή.

Νωρίτερα, είχε υποστηρίξει ότι τον θύμα τον απείλησε με μαχαίρι προκειμένου να του κάνει στοματικό έρωτα. «Δεν είχε δικαίωμα να μου προτείνει να κάνω ότι θέλει, δεν είμαι πούστης...Δεν ήξερα αν ήθελε απλώς να έχει ερωτική επαφή ή να με σκοτώσει... Δεν μπορεί να με προσβάλει με αυτόν τον τρόπο, έχω αξιοπρέπεια, είμαι οικογενειάρχης».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Ιουνίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων μετά το τέλος των οποίων οι δικαστές θα εκδώσουν την απόφασή τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr