Άγνωστος θαυμαστής του Γούρεν Μπάφετ πλήρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για να γευματίσει μαζί του

Ένα εκατομμύριο δολάρια προσέφερε άγνωστος θαυμαστής του Γουόρεν Μπάφετ σε διαδικτυακή δημοπρασία, για να γευματίσει με το είδωλό του.

Ένα εκατομμύριο δολάρια προσέφερε άγνωστος θαυμαστής του Γουόρεν Μπάφετ σε διαδικτυακή δημοπρασία, για να γευματίσει με το είδωλό του.



Ο νικητής της εφετινής δημοπρασίας θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ η τιμή που πέτυχε ήταν «συμφέρουσα» σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αφού πέρυσι είχε κοστίσει το φιλέτο και το κρασί παρέα με τον Μπάφετ 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλη τη μείωση της τιμής, παραμένει ο μεγαλοεπενδυτής από την Ομάχα ο πιο ακριβοπληρωμένος συνδαιτημόνας. Για παράδειγμα, ο καφές με το αφεντικό της Apple, Τιμ Κουκ, είχε κοστίσει πρόσφατα 610.000 δολάρια.

Το πληρωμένο γεύμα με τον Μπάφετ, γράφει το tanea.gr, έχει πλέον προϊστορία 14 ετών και τα έσοδα από αυτό προορίζονται για την φιλανθρωπική οργάνωση Glide, που υποστηρίζει άστεγους και άλλους ανήμπορους στο Σαν Φραντσίσκο. Την πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει η σύζυγος του Μπάφετ, Σούζαν, η οποία πέθανε το 2004.

Ο 82χρονος με περιουσία ύψους 62 δισ. δολαρίων δήλωσε στο πλαίσιο της δημοπρασίας, ότι «υπάρχουν κάθε είδους άνθρωποι, που χρειάζονται αυτή τη βοήθεια».

Στον διαδικτυακό πλειστηριασμό του γεύματος έλαβαν μέρος οκτώ άτομα και κατέθεσαν συνολικά 106 προσφορές. Ο εφετινός πλειοδότης θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όπως συνέβη και με τους προηγούμενους τα τελευταία χρόνια.

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θεωρείται περιζήτητος συνομιλητής λόγω των καινοτόμων ιδεών του και του χιούμορ που τον διακρίνει. Εφέτος κατάφερε και συγκέντρωσε για λογαριασμό της οργάνωσης Glide 16 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει ανακοινώσει, ότι θα παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο ίδρυμα του φίλου του Μπιλ Γκέιτς και της συζύγου του, Μελίντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr