Πυρκαγιά στο επιβατηγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» ενώ ήταν εν πλω-Τέθηκε υπό έλεγχο-Καλά στην υγεία τους επιβάτες και μέλη του πληρώματος

Πέντε επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Νήσος Μύκονος» αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην τσιμινιέρα του πλοίου. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από δυο γιατρούς που επέβαιναν στο πλοίο.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τα μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο είναι ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ικαρία και Σάμο ενώ στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να το ρυμουλκήσει στη Σάμο, γράφει το protothema.gr. Γίνονται, όμως, προσπάθειες το πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι με ίδιες δυνάμεις.

Όλοι οι επιβάτες φορούν το σωσίβιό τους για προληπτικούς λόγους.

Δίπλα στο «νήσος Μύκονος» βρίσκονται τρία φορτηγά πλοία και ένα επιβατικό και ένα πλωτό του λιμενικού. Στο πλοίο σπεύδει ο λιμενάρχης Σάμου.

Το πλοίο της  εταιρείας Hellenic Seaways απέπλευσε στις 12 από το λιμάνι του Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο της Ικαρίας και Σάμο με 248 επιβάτες.
Σήμερα ήταν το πρώτο δρομολόγιο του φέρι μπόουτ για τη νέα περίοδο. Πριν καταπλεύσει στη Σάμο, το «νήσος Μύκονος» είχε πιάσει στη Σύρο, στην Μύκονο και στον Εύδηλο της Ικαρίας.

Το πλοίο αναμενόταν στη Σάμο στις 17:30.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του πλοίου της Νήσος Μύκονος προς  Σάμο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τσιμινιέρα του πλοίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Seaways και προσθέτει:

«Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από τα μέλη του πληρώματος. Στο πλοίο επιβαίνουν 174 επιβάτες με προορισμό το Καρλόβασι και 37 Ι.Χ. Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους».



Πριν καταπλεύσει στη Σάμο, το «νήσος Μύκονος» είχε πιάσει στη Σύρο, στην Μύκονο και στον Εύδηλο της Ικαρίας.

Το πλοίο αναμενόταν στη Σάμο στις 17:30.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr