Να φάμε σήμερα ένα καλοκιρινό πιάτο; Φιογκάκια με τόνο ελιές και κάπαρη από τον Άρη Πετρετζίκη

Μια συνταγή για ένα νόστιμο και υπεργρήγορο φαγητό!

Νόστιμο και υπεργρήγορο φαγητό!



Χρόνος Εκτέλεσης : 15 λεπτά
Κόστος: 12.00 €

Μερίδες: 4

Υλικά
400 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια
Ελαιόλαδο
100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
4 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για όση ώρα αναφέρεται στη συσκευασία τους. Αφαιρούμε, στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.

Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα μακαρόνια ξεπλένουμε καλά την κάπαρη με πολύ νερό. Στραγγίζουμε.

Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε στραγγίξει, τις ελιές και στο τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη… Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι.
Σερβίρουμε αμέσως.

Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε τηγανίζουμε την κάπαρη σε λίγο ελαιόλαδο
Γενικά τα λεία ζυμαρικά είναι για τις πιο αραιές σάλτσες ενώ αυτά με ραβδώσεις ή γενικά τα αδρά είναι για πιο πυκνόρευστες σάλτσες
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr